Udžbenici za PRVI razred – prelistajte NOV katalog Kreativnog centra

20 februara, 2023

Udžbenici Kreativnog centra za prvi razred osnovne škole usklađeni su s planom nastave i učenja za školsku 2023/2024. godinu i orijentisani su na ishode. Udžbenici su pripremljeni i u digitalnom formatu i ove godine su unapređeni i dopunjeni novim multimedijalnim materijalom, interaktivnim zadacima i proverama znanja.

Na sajtu www.kreativnicentar.rs nastavnici će moći da se registruju u delu Za nastavnike i da preuzmu pripreme, planove i prezentacije koje prate udžbenike i uz koje se mogu pripremiti za čas.

Svi nastavnici koji žele da koriste kompletne verzije digitalnih udžbenika i koji žele da dobiju kodove za sve svoje učenike treba da imaju otvoren nalog na sajtu www.ekcskola.rs. Za sve informacije vezane za digitalne udžbenike možete se informisati mejlom na ekcskola@kreativnicentar.rs.

Prelistajte NOV KATALOG UDŽBENIKA Kreativnog centra za niže razrede osnovne škole.

BUKVAR S NASTAVNIM LISTOVIMA ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Simeon Marinković

Bukvar za prvi razred osnovne škole u potpunosti je prilagođen zahtevima programa nastave i učenja. Povećan format Bukvara pruža veći i pregledniji prostor za rad, a time i više mogućnosti za potpuno ovladavanje tehnikama postepenog učenja početnog pisanja i čitanja. Na zahtev mnogih učitelja u Bukvar smo uneli linijski sistem kakav postoji u sveskama, a povećan je i broj grafomotoričkih vežbi. Bukvar je organizovan tako da daje mogućnost postupne ili ubrzane obrade slova – jedno slovo ili dva slova na jednom času – u zavisnosti od toga šta učitelj želi.

Prelistajte Bukvar ovde.

ČITANKA. UDŽBENIK ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autori: Simeon Marinković i Slavica Marković

Čitanka za prvi razred osnovne škole sastoji se iz različitih proznih i poetskih tekstova u kojima su ravnomerno zastupljeni klasici dečje književnosti i savremeni autori. Sadrži sve obavezne tekstove za obradu predviđene programom nastave i učenja. Svi tekstovi praćeni su odgovarajućim pitanjima i zadacima različitih nivoa težine. Povećan format Čitanke omogućava bolju preglednost sadržaja.

Prelistajte Čitanku ovde.

UDŽBENIČKI KOMPLET ZA NASTAVU POČETNOG ČITANJA I PISANJA PO KOMPLEKSNOM POSTUPKU

Autorke: Zorica Nobl i Zorica Vukajlović

Udžbenički komplet za nastavu početnog čitanja i pisanja po kompleksnom postupku u prvom razredu osnovne škole sastoji se od četiri radna udžbenika:

1. “Šta sve deca znaju” – Radna sveska za pripremu za početno čitanje i pisanje obuhvata sadržaje koji zadovoljavaju tri osnovna oblika rada: učiteljevo pisanje na tabli, rad na razrednoj i dečjoj ilustrovanoj slovarici kao i učeničko individualno zapisivanje štampanim slovima.

2. “Čudna mi čuda” – Prva zbirka tekstova za nastavu početnog čitanja i pisanja sadrži prozne i poetske tekstove koji su prilagođeni uzrastu učenika. Kroz ponuđene diferencirane zadatke obezbeđena je individualnost i kreativnost u radu.

3. “Pišem, pišem” – Radna sveska za početno pisanje pisanih slova sadrži odabrane tekstove i primere kroz koje učenici savlađuju tehniku pisanja pisanih slova i izgrađuju pravilne tehnike čitanja i razumevanja pročitanog.

4. “Pričam ti priču” – Druga zbirka tekstova. Kroz jasne naloge, raznovrsne zadatke, prateće priloge i poglavlje “Domaća lektira” pruženo je više mogućnosti za usavršavanje tehnike čitanja i usmenog i pismenog izražavanja.

Ovaj udžbenički komplet u potpunosti ispunjava zahteve programa nastave i učenja.

Prelistajte sve udžbenike ovde.

MATEMATIKA. UDŽBENIK ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autorka: Jasmina Milinković

Svaka obrada novog gradiva počinje uvodnim zadatkom u kome se novi matematički pojmovi povezuju sa onim što je deci blisko i što pripada njihovom okruženju. Ti zdaci su bogato ilustrovani i mogu da budu učitelju povod za razgovor i postavljanje dodatnih pitanja. Udžbenik sadrži i zadatke koje deca rešavaju u svesci, samostalno ili uz pomoć učitelja. Udžbenik je u potpunosti prilagođen zahtevima programa nastave i učenja.

Prelistajte udžbenik ovde.

MATEMATIKA. RADNA SVESKA ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autori: Jasmina Milinković i Nenad Matić

Radna sveska prati sadržaje obrađene u udžbeniku i u njoj se nalazi dovoljan broj zadataka i drugih aktivnosti koji omogućavaju uvežbavanje novog gradiva i rad kod kuće. Zadaci su raznovrsni po sadržaju, formi i stepenu težine. Mnogi zadaci oslonjeni su na realne situacije. Instrukcije za izradu zadataka precizne su i jasne, a posebno su označeni zadaci za čiju je izradu predviđen rad u svesci. Na kraju svake metodičke celine u radnoj svesci nalazi se test za samoproveru znanja.

Prelistajte radnu svesku ovde.

SVET OKO NAS. UDŽBENIK ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autori: Simeon Marinković, Slavica Marković i Vesna Rikalo

Jasna i pregledna struktura udžbenika, način izlaganja i bogate, funkcionalne ilustracije, olakšavaju usvajanje gradiva. Sadržaji su predstavljeni linearnim i nelinearnim tekstovima, a neki od njih prikazani su grafikonima i tabelama. Udžbenik je u potpunosti prilagođen zahtevima programa nastave i učenja.

Prelistajte udžbenik ovde.

SVET OKO NAS. RADNA SVESKA ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autori: Simeon Marinković, Slavica Marković i Vesna Rikalo

Pitanja i zadaci u radnoj svesci prate gradivo izloženo u udžbeniku i maksimalno aktiviraju učenike u procesu utvrđivanja znanja. Radna sveska je u potpunosti prilagođena zahtevima programa nastave i učenja.

Prelistajte radnu svesku ovde.

 

 

DIGITALNI SVET 1. RADNA SVESKA ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autorke: Nevena Perić i Nataša Nikolić Gajić

Radna sveska za predmet Digitalni svet u prvom razredu osnovne škole, čije su autorke praktičarke s dugogodišnjim iskustvom obuhvata tri oblasti: Digitalni svet (korišćenje i prednosti digitalnih uređaja, digitalni udžbenici, komunikacija u digitalnom svetu, muzeji, biblioteke, nauka uživo i virtuelno itd.), Bezbednost u digitalnom svetu (digitalni uređaji i zdravlje, zaštita ličnih podataka, elektronski otpad, zaštita digitalnih uređaja itd.), Algoritmi – koraci u rešavanju zadataka. Na kraju svake oblasti dati su zadaci za proveru znanja. Radnu svesku prati i digitalni sadržaj.

Prelistajte radnu svesku ovde.

LIKOVNA KULTURA. UDŽBENIK ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Mirjana Živković

Udžbenik je podeljen na četiri tematske celine: Svet oko mene, U svetu oblika, Maštam i stvaram i Crtež, znak i pokret. Sadržaji su prilagođeni zahtevima programa nastave i učenja. Obrađene teme obogaćene su novim sadržajima, a ponuđene su i brojne ideje za rad sa učenicima uz primenu različitih likovnih tehnika i materijala.

Prelistajte udžbenik ovde.


MUZIČKA KULTURA. UDŽBENIK ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Vladica Ilić

Udžbenik uvodi najmlađe učenike u svet muzike. Sastoji se iz niza muzičkih igara, uputstava za pravljenje dečjih muzičkih instrumenata i zadataka pomoću kojih učenici kroz igru, pesmu i druženje stiču osnovna muzička znanja i unapređuju kreativnost. Udžbenik je propraćen audio i video materijalom koji čine dela dečje, narodne i umetničke muzike. Muzičkim primerima (audio i video zapisima) može se pristupiti preko sajta Kreativnog centra ili direktno – skeniranjem QR koda koji je dat na uvodnoj strani svake knjige. Udžbenik je u potpunosti prilagođen zahtevima programa nastave i učenja.

Prelistajte udžbenik ovde.

AZBUKA GRAĐANSKOG VASPITANJA. RADNA SVESKA ZA PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Jelena Dimitrijević

Azbuka građanskog vaspitanja je radna sveska koja pokriva sve programom predviđene oblasti i pruža podršku u ostvarivanju očekivanih ishoda nastave građanskog vaspitanja u prvom razredu osnovne škole. Podeljena je na trideset jedinica – radionica, a predviđa i promotivno izvođenje prethodno timski planirane akcije. Pruža mogućnost tematskog planiranja kroz povezivanje s nastavom srpskog jezika i sveta oko nas. Pored toga što će značajno podržati učenike i nastavnike u realizaciji nastave, ova radna sveska doprineće podsticanju razvoja ličnosti odgovorne prema svojim pravima i pravima drugih, ličnosti otvorene za dogovor i saradnju i spremne da aktivno učestvuje u životu školske zajednice, uvažavajući principe i vrednosti demokratskog društva.

Prelistajte radnu svesku ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama