Umete li da rešite ovaj matematički zadatak za DRUGI razred osnovne škole?

16 novembra, 2018

Na Fejzbuk strani Podgorički vremeplov osvanula je fotografija matematičkog zadatka iz zbirke za drugi razred crnogorskog izdavača. Roditelj koji zajedno sa detetom pokušava da dođe do rešenja, zamolio je pratioce ove stranice za pomoć u rešavanju ovo, pa može se reći teškog zadatka.
Da li vi smatrate da je primeren uzrastu deteta od sedam ili osam godina?

Pokušajte sami da dođete do rešenja, a ako ipak ne uspete, evo pomoći:
4 je < 5 (da) +1 = 5
8 nije < 5 (ne) – 1 = 7
0 je < 5 (da) +1 = 1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Umete li da rešite ovaj matematički zadatak za DRUGI razred osnovne škole?

  1. Lanmi kaže:

    Lako je, ne razumem zašto ne bi bilo primereno uzrastu. Roditelji nisu imali u tom uzrastu informatiku/robotiku pa oni imaju neku averziju.

  2. Snežana Marković kaže:

    To i nije zadatak za roditelja koji nema razvijen algoritamski način mišljenja. Zadatak je odličan, a treba da ga objasni nastavnik i da podstakne dete na času da uradi prva dva-tri primera i da ga posle ono samostalno radi kod kuće.

  3. Vesna Dulovic kaže:

    U prirucniku za nastavnike postoji upustvo za rjesavanje ovog zadatka.Ja sam na casu djeci objasnila ,nacrtavsi priblizno isto. Zapocela sam, a potom su ucenici zavrsili samiCak smo dodali svoje primjere i ispitivali sta se dogadja. Cak i u narednom razredu postoji istog tipa zadatak. Djeca su se sjetila i rijesila ga bez problema.Roditelji ne mogu da se ukljuce. Bez upustva u prirucniku i ja bih se tesko snasla. Sve zahtjevne i teske zadatke rjesavamo na casu, da ne bi djeca isla po komsiluku da im rjesavaju zadatke .

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama