Unija sindikata prosvetnih radnika traži onlajn nastavu i za mlađe razrede

26 novembra, 2020

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila da je danas od Kriznog štaba za suzbijanje pandemije korona virusa i od resornog ministra Branka Ružića da odluka o prelasku na onlajn nastavu obuhvati i deca u mlađim razredima osnovnih škola.

Foto: Canva

„Molimo vas da odluku Kriznog štaba, da učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu do 21. decembra, kada počinje zimski raspust koji će trajati do 18. januara za sve učenike na teritoriji Srbije, dopunite i sa mlađim razredima osnovnih škola, i sa vrtićima”, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Unija je ocenila da su mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa i te kako aktivna, zbog čega apeluju da i učitelji pređu na onlajn nastavu, kako bi mogli da nastave obrazovni proces, koji se „ionako već više od dva meseca održava sa velikim naporima u otežanim uslovima, sa povećanim obimom posla”.

„Struka apeluje da se smanje kontakti, pa smatramo da je ovo jedino rešenje kako bi se sprečilo dalje oboljevanje učitelja, vaspitača, dece, njihovih roditelja i druge populacije stanovništva sa kojima su svakodnevno u kontaktu”, dodaje se u saopštenju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Unija sindikata prosvetnih radnika traži onlajn nastavu i za mlađe razrede

  1. marko kaže:

    Online nastava, ali da se poštuje radno vreme učitelja, nastavnika i roditelja.Znači da se u pre podnevnim časovima održavaju predavanja, vežbe i domaći davati pre podne, da ima vremena da se urade do kraja radnog dana(do 16,30h).
    A ne u 20h dostavljati i slati domaće zadatke.
    Podrška za predlog da se i mladji uvrste u online nastavu.

  2. Jelena kaže:

    Do sada nigde u celom svetu skole nisu ztvorene,znaci samo ce nasa deca da se zaraze ,a sto ce ostati nepismena nikom nista.Do sada su se najvise deca zarazila od svojih roditrlja koji rade i sta treba da zatvorite sva radna mesta. Strasno,sta se radi sa decom i narodom

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama