Upis dece u prvi razred osnovne škole počinje 2. aprila

24 marta, 2018
Upis učenika u prvi razred osnovne škole počinje 2. aprila, a 202 beogradske škole spremno dočekuju upis, izjavio je ;danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
„Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije”, rekao je Gak, navodi se u soapštenju gradske uprave.

Šta dete treba da zna pred polazak u prvi razred 

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine.
U 17 beogradskih predškolskih ustanova ima oko 15.000 predškolaca, budućih prvaka. Upis se vrši kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole. ; ;
Roditelji pri upisu treba da ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, i primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove.
On je rekao da je do 1. februara stiglo 1.964 zahteva za upis dece u narednu školsku godinu, za škole koje nisu na njihovoj teritoriji i da je više od polovine tih prijava za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli.
U te tri opštine, škole sa najvećim brojem zahteva su Osnovna škola „Jovan Ristić” na Paliluli, „Lazar Savatić” u Zemunu i „Radoje Domanović” na Novom Beogradu.
Upis traje do 31. maja, a naknadni rok za upis je od 20. avgusta.
Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama