Упис деце у први разред основне школе почиње 2. априла

24 марта, 2018
Упис ученика у први разред основне школе почиње 2. априла, а 202 београдске школе спремно дочекују упис, изјавио је ;данас секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.
„Апелујем на родитеље да се на време информишу шта је све потребно од документације”, рекао је Гак, наводи се у соапштењу градске управе.

Шта дете треба да зна пред полазак у први разред 

У први разред уписују се деца рођена од 1. марта 2011. до 29. фебруара 2012. године.
У 17 београдских предшколских установа има око 15.000 предшколаца, будућих првака. Упис се врши код секретара школе сваког радног дана, када се заказује и тестирање код психолога школе. ; ;
Родитељи при упису треба да понесу извод из матичне књиге рођених (може и фотокопија, и примају се и изводи старији од шест месеци), пријаву боравка, потврду лекара да је дете способно за упис у први разред и потврду предшколске установе.
Он је рекао да је до 1. фебруара стигло 1.964 захтева за упис деце у наредну школску годину, за школе које нису на њиховој територији и да је више од половине тих пријава за неку од 56 основних школа у Земуну, на Новом Београду или Палилули.
У те три општине, школе са највећим бројем захтева су Основна школа „Јован Ристић” на Палилули, „Лазар Саватић” у Земуну и „Радоје Домановић” на Новом Београду.
Упис траје до 31. маја, а накнадни рок за упис је од 20. августа.
Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама