Упутство за предавање домаћег задатка у Гугл учионици (коришћењем телефона)

25 марта, 2020

У наставку потражите детаљно и сликовито упутство за предавање задатак у Гугл учионици које је направио наставник Марјан Миланов, коаутор блога m-nastava.weebly.com.

Ученици у Гугл учионици могу да предају слике, односно фотографије свог задатка из свеске, радне свеске и сл. Да би то могли да ураде, неопходно је претходно да сте ви у подешавањима учионице подесили да они могу да објављују и коментаришу.

Потребно је да ви ученицима поставите задатак и у упутству објасните шта се од њих очекује.

Ученици на свом уређају (телефону) добијају обавештење о пристиглом задатку.

Након што отворе пристигли задатак, добиће следећи приказ. Кликом на стрелицу као на приказу отвара се опција за додавање фајлова.

Кликом на опцију “add attachment” (додај прилог), отвара се опција избора. Ту бирате камеру, ако хоћете директно да усликате задатак (или додај фајл, ако додајете слику са рачунара), а након тога усликате вашу (радну) свеску и потврдите да је то слика коју желите.

Након тога можете поновити поступак, ако је потребно поставити више фотографија, или ићи на опцију “turn in” (предај задатак) ако је само то.

Наставник ће добити обавештење ко је од ученика предао задатак и моћи да га погледа, оцени, да пошаље коментар или врати ученику на дораду, након што одабере опцију “Прикажи задатак”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Упутство за предавање домаћег задатка у Гугл учионици (коришћењем телефона)"

  1. Sandra каже:

    Dobar dan,molim vas za pomoć,prilikom slanja domaćih zadataka javlja se greska,moje dete nemoze da pošalje nijedan zadatak.U čemu je problem.Probali smo i sa dr telefona isto se dešava,unapred hvala!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама