Uroš Petrović: Ovu sam pripovest morao da napišem

22 novembra, 2017

Ovo je priča za sve koji su osetili onu posebnu ljubav između čoveka i psa. Za sve kojima pas nije samo životinja, već član porodice. Za sve kojima je odluka da u svoj dom uvedu ovo četvoronožno biće puno ljubavi – promenila život.
Uroš Petrović, jedan od najcenjenijih savremenih dečjih pisaca jedan je od tih ljudi. Zato je i napisao ovaj roman. „Priča o Jangu“ je istinita priča o tome kako je francuski buldog uticao na životni put jednog pisca. Ovo je takođe knjiga za sve koji vole i razumeju životinje. To je emotivna priča o neraskidivoj vezi i ljubavi koja se može razviti između čoveka i psa. Priča puna neverovatnih slučajnosti i istinita od prvog do poslednjeg slova, kako kaže sam pisac. “Ovu sam pripovest morao da napišem…” – kaže Uroš na početku knjige.
A put kojim ga je život odveo samo zbog toga što je jednog dana odlučio da mora imati francuskog buldoga, iako tada u Srbiji nije postojao nijedan, zaista je neverovatan.
Ilustracije je radio čuveni Aleksa Gajić, koji je autor i prvog srpskog dugometražnog crtanog filma za odrasle „Edit i ja“.
„Kada se sretnu dvojica stvaralaca ovako vrhunskog umeća i neukrotivog duha, te ukrste svoja lucidna pera, nastane ili katastrofa epskih razmera ili ovakva knjiga.“ kaže Ljubivoje Ršumović

„Ovu sam pripovest morao da napišem. Tek kada čovek zastane i osvrne se, može da vidi i ono što mu je promaklo. Toga obično biva više nego onog što se odmah primeti…“

Dakle, ljubitelji životinja, vi koji želite da svojoj deci usadite ljubav prema njima ili, jednostavno, želite da pročitate jednu nesvakidašnju priču, „Priča o Jangu” je prava stvar za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama