Урош Петровић: Ову сам приповест морао да напишем

22 новембра, 2017

Ово је прича за све који су осетили ону посебну љубав између човека и пса. За све којима пас није само животиња, већ члан породице. За све којима је одлука да у свој дом уведу ово четвороножно биће пуно љубави – променила живот.
Урош Петровић, један од најцењенијих савремених дечјих писаца један је од тих људи. Зато је и написао овај роман. „Прича о Јангу“ је истинита прича о томе како је француски булдог утицао на животни пут једног писца. Ово је такође књига за све који воле и разумеју животиње. То је емотивна прича о нераскидивој вези и љубави која се може развити између човека и пса. Прича пуна невероватних случајности и истинита од првог до последњег слова, како каже сам писац. “Ову сам приповест морао да напишем…” – каже Урош на почетку књиге.
А пут којим га је живот одвео само због тога што је једног дана одлучио да мора имати француског булдога, иако тада у Србији није постојао ниједан, заиста је невероватан.
Илустрације је радио чувени Алекса Гајић, који је аутор и првог српског дугометражног цртаног филма за одрасле „Едит и ја“.
„Када се сретну двојица стваралаца овако врхунског умећа и неукротивог духа, те укрсте своја луцидна пера, настане или катастрофа епских размера или оваква књига.“ каже Љубивоје Ршумовић

„Ову сам приповест морао да напишем. Тек када човек застане и осврне се, може да види и оно што му је промакло. Тога обично бива више него оног што се одмах примети…“

Дакле, љубитељи животиња, ви који желите да својој деци усадите љубав према њима или, једноставно, желите да прочитате једну несвакидашњу причу, „Прича о Јангу” је права ствар за вас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама