Uskoro počinje rekonstrukcija OOŠ “Ribnikar”, Grad će izaći u susret zahtevima roditelja

25 maja, 2023

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je za RTS da je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju OOŠ „Vladislav Ribnikar” , a da će grad izaći u susret svim zahtevima koje bude postavila Radna grupa Vlade Srbije.

„Formirana je Radna grupa Vlade Srbije, u kojoj su nadležna ministarstva i Savet roditelja i predstavnici rukovodstva škole. Mi ćemo kao grad izaći u susret svim onim zahtevima koje oni budu i postavili pred nas”, naglasio je Čučković.

Za površinu objekta od 9.000 kvadrata napravljena je, naveo je, nova procena cene obnove, koja iznosi oko 750 miliona dinara.

„Situacija u Ribnikaru je specifična. Ona nalaže da sačekamo zajedničku odluku Radne grupe i roditelja, pa ćemo pristupiti onako kako oni žele uređenje tog prostora”, zaključio je gradski menadžer.

Ministarstvo prosvete objavilo je i spisak ustanova koje bi mogli da koriste učenici Osnovne škole „Vladislav Ribnikar” koji ne žele da imaju nastavu u prostorijama škole. Roditelji treba da se izjasne koje ustanove su im prihvatljive kako bi Ministarstvo prosvete u petak pripremilo plan aktivnosti za sledeću nedelju za učenike u dostupnim objektima, navedeno je u saopštenju ministarstva koje je preneo Tanjug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama