Усвојен План развоја и унапређења предшколског образовања до 2021.

4 марта, 2017

Усвојен је план рада за ову годину у оквиру кога је предвиђен додатни број активности у циљу унапређења положаја и права деце у нашем граду. Такође је усвојен Акциони план развоја и унапређења предшколског образовања у Београду до 2021., рекао је градоначелник Синиша Мали.

Савет за права детета Града Београда одржао је данас седницу у Старом двору, којом је председавао градоначелник Синиша Мали. Он је, за Беоинфо истакао да су усвојене две важне одлуке.
–Усвојен је план рада за ову годину у оквиру кога је предвиђен додатни број активности у циљу унапређења положаја и права деце у нашем граду. Такође је усвојен Акциони план развоја и унапређења предшколског образовања у Београду до 2021. године, у оквиру кога је и предвиђено проширење капацитета и изградња нових вртића, као и унапређење квалитета наставе и рада са децом – прецизирао је градоначелник.
Он је рекао да је за унапређење квалитета наставе за предшколце, поред веће ангажованости васпитача, потребно и веће укључење родитеља, као и у читав процес укључивања деце из осетљивих група и социјално угрожених породица.
–Надамо се да ће у наредне четири године у многоме да се унапреди процес одрастања и образовања наших малишана у београдским вртићима – истакао је Мали уз подсећање да је Београд прва локална самоуправа која усвојила овакав акциони план.
Директорка Предшколске установе „Чукарица” Биљана Гајић је додала да усвојени акциони план треба да подигне ниво квалитета предшколског васпитања и образовања деце у главном граду. У изради акционог плана, први пут су били укључени и практичари давањем различитих сугестија. А циљ је веће уважавање различитих потреба деце и породице, као и унапређење квалитета и професионалних компетенција самих запослених, указала је Гајић за Беоинфо.
Састанку је присуствовала вршилац дужности секретара за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић.
 
Извор: studiob.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама