Из Тиршове нису потврдили да је дечаку који је повређен у вртићу ампутиран део прста, васпитачица ипак суспендована

26 априла, 2023

Медији су јуче пренели вест да је двогодишње дете у вртићу на Звездари задобило повреде због којих је морао да му буде ампутиран део прста. Ову информацију, међутим, у клиници у Тиршовој нису могли да потврде за Политику.

– Не можемо да дамо потврду да на болничком лечењу имамо таквог пацијента, двогодишње дете с таквом повредом и интервенцијом – званичан је одговор за „Политику” из Универзитетске дечје клинике (УДК) у Тиршовој.

Према информацијама које су пренели медији, васпитачица је приликом затварања врата од терасе прикљештила прст двогодишњем дечаку. Све се одиграло 20. априла у вртићу “Облачак” на Звездари. Дете је одмах након прегледа хитне медицинске службе пребачено у клинику у Тиршовој, а из Секретаријата за образовање саопштили су да је установљено да је потребно да се уради хируршка интервенција делимично посеченог дела јагодице прста детета. Ово никако није ампутација, као што је пренето у медијима јуче.

Истог дана када је дете повређено покренут је и дисциплински поступак против васпитачице која је суспендована до окончања поступка, саопштено је из Секретаријата за образовање. Полиција је већ затражила снимке са камера у вртићу, како би се утврдило да ли је реч о несрећном случају или постоје елементи кривичног дела, а вртић ће обићи и просветна инспекција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама