Važni datumi za osnovce

7 juna, 2021

Kraj ove (u najmanju ruku) neobične školske godine se bliži. Mali maturanti se pripremaju za završni ispit, a ostali osnovci čekaju 22. jun i raspust.

Dnevni list Blic objavio je spisak važnih datuma za male i velike maturante. Mi prenosimo onaj deo koji se tiče osnovaca.

Foto: RTV, Dejan Kreculj

8. jun – Raspuštaju se učenici osmog razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

22. jun – Raspuštaju se svi ostali osnovci, učenici od prvog do sedmog razreda osnovnih škola, ali i svi srednjoškolci, sa izuzetkom maturanata koji se već nalaze na odmoru ili se uveliko pripremaju za upis na fakultete.

23. jun – Prvi dan male mature, maturanti rade test iz srpskog/maternjeg jezika i to od 9.00 do 11.00 časova. Istog dana počeće i upisni rok za fakultete, odnosno prijave za prijemne ispite, a ceo proces će trajati sve do 26. juna.

24. jun – Drugi dana male mature kada će budući srednjoškolci raditi test iz matematike, od 9.00 do 11.00 časova.

25. jun – Poslednji dan male mature, osmaci polažu kombinovani test na kojem će biti pitanja iz geografije, biologije, fizike, hemije i istorije. I ovaj test počeće u 9, a završiće se u 11 časova. On je ujedno i najvredniji jer za razliku od srpskog i matematike koji nose po maksimalnih 13 poena, ovaj vredi 14.

27. jun – Objavljivanje preliminarnih rezultati male mature. Biće istaknuti na nivou škola u svim osmoletkama širom Srbije, najkasnije do 10 časova. Zatim sledi eventualni prijem prigovora na rezultate (10.00-16.00).

2. jul – Objavljivanje konačnih rezultata sa testova na maloj maturi (do 8.00).

3. i 4. jul – Popunjavanje i predaja lista želja za upis u željene srednje škole, u periodu od 8.00 do 15.00 časova. Budući srednjoškolci mogu da predaju spisak sa maksimalno 20 željenih smerova i škola.

9. jul – Objavljivanje zvanične liste želja učenika za upis u srednje škole – do 8.00 časova.

11. jul – Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po srednjim školama (do 8.00 časova), kao i objavljivanje preostalih slobodnih mesta u drugom krugu.

12. i 13. jul – Podnošenje prijava za upis u srednje škole. Oba dana termini su od 8.00 do 15.00 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama