Весић: 11. маја се отварају вртићи и продужени боравак у школама

3 маја, 2020

Од следећег понедељка на посао се враћа, само у државне вртиће 5.890 запослених. На посао се неће вратити 225 запослених од којих 61 медицинска сестра, 127 спремачица и 37 возача који су последња два месеца радили у болницама и домовима здравља

Foto: Canva

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је гостујући у Новом јутру РТВ Пинк да су београдски вртићи спремни да од 11. маја наставе са радом.

–Од следећег понедељка на посао се враћа, само у државне вртиће 5.890 запослених. На посао се неће вратити 225 запослених од којих 61 медицинска сестра, 127 спремачица и 37 возача који су последња два месеца радили у болницама и домовима здравља и тако помогли нашем здравственом систему да се избори са епидемијом – навео је Весић.

Он је нагласио да тим храбрим женама и мушкарцима дугујемо велику захвалност, јер су се добровољно јавили да помогну.

–Они ће прво бити тестирани на вирус Ковид 19, а потом ће провести две недеље на заслуженом одмору да би тек тада, уколико резултати буду добри вратили на посао. На посао не враћају ни запослени који су имали контакт са неком зараженом особом, и они ће такође бити тестирани – прецизирао је заменик градоначелника.

Весић је рекао да Град апелује на родитеље да у овој фази у вртиће шаљу децу са којом заиста немају где.

–Урађена је анкета и око 30 одсто родитеља се изјаснило да ће децу послати у вртиће. У наше вртиће иде 78 хиљада деце што значи да очекујемо око 25 хиљада деце први дан – казао је заменик градоначелника и додао да деца која долазе морају да имају потврду од педијатра да су здрава.

Родитељи који имају децу у вртићима знају за ову процедуру која се стандардна када дете не долази пет дана у вртић, поручио је Весић.

–Град Београд је још пре две недеље извршио дезинфекцију свих вртића, а третиране су и зелене површине на крпеље јер смо знали да ће пре или касније вртићи бити отворени – истакао је Весић.

Он је апеловао на родитеље који доводе дете у вртић да носе маску.

–Према нашем закону деца старости до 12 година морају да буду са родитељима. Зато је Министарство просвете донело одлуку да у се у школама организују дневни боравци како деца не би била сама. Према проценама то ће искористити око 30 одсто деце. Ова испомоћ родитељима такође креће 11. маја – закључио је Весић.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Весић: 11. маја се отварају вртићи и продужени боравак у школама"

  1. kovabbrs каже:

    Sta je ovo ljudi moji. Vise mere u teretanama, kaficima, busevima, itd . A decu cemo da stavimo u zatvoren prostor u vrtice. Deca vise nisu najvece blago? Vazniji nam posao , pare, umrecemo od gladi. Mislim da je ovo opomena da se uozbiljimo, da volimo svoje i da nam deca budu prioritet a ne pare. Moje dete ce u vrtic kad vidim decu od struke i politicara da se javno snime kako svoje uvode u vrtic.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама