Vredni pokloni za mame i njihove bebe stigli u porodilišta širom Srbije

20 januara, 2023
Da se nove nade rode – Podrška NIS-a za mame i bebe koje su nas obradovale u 2023. godini

Prvi dani sa bebom obično su za svaku mamu najsnažniji i najbrži rolerkoster emocija koji postoji. Od bola, preko zbunjenosti, straha, euforije sve do neizmerne sreće. Da li je sve kako treba? Radim li sve dobro? Hoću li umeti? Pitanja se ređaju, a oni najbliži koji nas čekaju kod kuće i koji su nam najveća podrška, nisu tu.

Baš u tim trenucima, osećaj da neko drugi misli na nju, da je neko ko je i ne poznaje učinio nešto da je obraduje i podseti na to koliko je važna, mladoj mami sigurno će izmamiti osmeh i popraviti dan.

Upravo vođena tom idejom, kompanija NIS je pod okriljem nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“, za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji, uručila 225 poklon paketa koji sadrže kvalitetne domaće proizvode neophodne za negu i odevanje beba.

Između ostalog, u prvim danima januara je, u znak dobrodošlice, predato po 15 paketa za po 15 prvorođenih devojčica i dečaka u porodilištima u Leskovcu i Kruševcu. Ove vredne poklone majkama su uručili predstavnici kompanije NIS Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS. Ostale vredne poklone volonteri NIS-a odneli su u porodilišta u Vranju, Šapcu, Zaječaru, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Vršcu i Valjevu.

„Želela bih da zahvalim kompaniji NIS na poklonu prvorođenim bebama. U paketima koje dobijaju roditelji je sve ono što je potrebno bebama u prvim danima nakon izlaska iz bolnice i mislim da svaka mama može da bude zadovoljna“, rekla je Slađana Stojanović, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Leskovac, tokom podele poklona.

Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvalio je porodilištu u Leskovcu na učešću u kampanji kompanije “Da se nove nade rode“ i dodao da je ovaj projekat jedan od mnogih kakve NIS sprovodi još od 2009. godine, od kada je ukupno uloženo više od 4,2 milijarde dinara.

“Mi ćemo i u narednim godinama nastaviti sa podrškom zajednici“, istakao je Goran Stojilković ovom prilikom.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose s javnošću NIS-a, rekao je takođe da je podrška zajednici jedan od prioriteta kompanije.

„Kompanija NIS je od 2009. godine započela strateški program podrške lokalnim zajednicama širom Srbije i iza nas je više od hiljadu uspešnih projekata u kojima su izgrađene i rekonstruisane brojne bolnice, ambulante, škole, dečja igrališta… Ove i prošle godine u fokusu su projekti podrške povećanju nataliteta i reproduktivnom zdravlju. Meni je veliko zadovoljstvo što mogu da budem ovde u ime kompanije NIS, ali i kao Kruševljanin koji je u svoj grad doneo ovu donaciju“, naveo je Despotović.

Inače, samo tokom 2022. godine, imajući na umu koliko je važno reproduktivno zdravlje i povećanje nataliteta, kompanija NIS je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ ukupno podržala 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.

Od toga je, samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, kompanija donirala 118,5 miliona dinara u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Podršku je dobilo i osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za ove ustanove  NIS obezbedio sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.

Na taj način NIS je dao svoj doprinos temi od nacionalnog značaja – da nam se u narednim godinama rodi što više novih nada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama