Вучић o томе за колико ће порасти зараде у јавном сектору

13 новембра, 2020

Александар Вучић најавио је данас да ће од 1. јануара бити повећане плате медицинским радницима за даљих пет одсто, а за све остале запослене у јавном сектору повећање ће бити 3,5 процената.


-Ићи ћемо од 1. јануара, и у условима ковид и светске економске кризе, са повећањем плата свим медицинским радницима за даљих пет одсто, а за све друге у јавном сектору за 3,5 одсто, односно пет одсто од 1. априла-објаснио је он.

За повећање плата, тврди, биће добијена сагласност ММФ-а, и то неће бити разбацивање, нити бацање новца, односно неће угрозити стопу јавног дуга, већ ће све бити под апсолутном контролом.

Вучић је указао да је то повећање од по 27 евра ако је просечна плата сада на 510 евра.

Председник је казао да је то изванредан успех, на велику радост људима као што су полицајци, војници, социјални радници, запослени у јавној управи, рудари,…

То је, додаје, огроман успех, када је могуће повећавати плате у околностима велике рецесије, а то је, указује, могуће што су грађани веровали у тешке реформе, иако су, због актуелне ситуације, мање радили, те тај новац објективно није зарађен, али је зарађен одговорношћу у претходним годинама.

Изразио је наду да ће приватни сектор имати снаге да то не само прати, већ буде испред.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Вучић o томе за колико ће порасти зараде у јавном сектору

  1. Caca каже:

    Strukovni vaspitač specijalista 10god staža u državnoj predškolskoj ustanovi u NS, 6 kod privatnika(što naravno nije upisano) plata 42.000din. tj. 355e.Toliko o plati.

  2. Gabi каже:

    Volela bih znati, da li nasa drzava stvarno ima para za povecanja plata i koliko smo u deficitu? Svakako, radujem se svakom povecanju plata.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама