Vučić o tome za koliko će porasti zarade u javnom sektoru

13 novembra, 2020

Aleksandar Vučić najavio je danas da će od 1. januara biti povećane plate medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećanje će biti 3,5 procenata.


-Ići ćemo od 1. januara, i u uslovima kovid i svetske ekonomske krize, sa povećanjem plata svim medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve druge u javnom sektoru za 3,5 odsto, odnosno pet odsto od 1. aprila-objasnio je on.

Za povećanje plata, tvrdi, biće dobijena saglasnost MMF-a, i to neće biti razbacivanje, niti bacanje novca, odnosno neće ugroziti stopu javnog duga, već će sve biti pod apsolutnom kontrolom.

Vučić je ukazao da je to povećanje od po 27 evra ako je prosečna plata sada na 510 evra.

Predsednik je kazao da je to izvanredan uspeh, na veliku radost ljudima kao što su policajci, vojnici, socijalni radnici, zaposleni u javnoj upravi, rudari,…

To je, dodaje, ogroman uspeh, kada je moguće povećavati plate u okolnostima velike recesije, a to je, ukazuje, moguće što su građani verovali u teške reforme, iako su, zbog aktuelne situacije, manje radili, te taj novac objektivno nije zarađen, ali je zarađen odgovornošću u prethodnim godinama.

Izrazio je nadu da će privatni sektor imati snage da to ne samo prati, već bude ispred.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Vučić o tome za koliko će porasti zarade u javnom sektoru

  1. Caca kaže:

    Strukovni vaspitač specijalista 10god staža u državnoj predškolskoj ustanovi u NS, 6 kod privatnika(što naravno nije upisano) plata 42.000din. tj. 355e.Toliko o plati.

  2. Gabi kaže:

    Volela bih znati, da li nasa drzava stvarno ima para za povecanja plata i koliko smo u deficitu? Svakako, radujem se svakom povecanju plata.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama