Вучић: Ове године биће значајнијег повећања плата у јавном сектору

24 фебруара, 2017
 
У Србији ће ове године бити значајније повећаване плате у јавном сектору, а по први пут би могле да буду повећане и плате запослених у јавној управи, најавио је данас премијер Србије Александар Вучић.
Премијер је, одговарајући на питање новинара када ће бити враћене плате у јавном сектору на ранији ниво односно пре смањивања, рекао да су плате у многим секторима већ враћене, као и да су у некима и веће него што су биле.
Како је навео, учитељима и наставницима су за око 0,5 одсто веће, пошто су увећане за 10,5 одсто, али им је претходно било смањено 10 одсто.
Он је додао да су, такодје, повећане и здравственим радницима, војсци и полицији.
– Ове године ћемо, мислим, први пут и јавној управи да повећамо плате. Ове године ћемо значајније да повећамо плате свима и здравственим радницима, учитељима и наставницима и професорима и радницима у јавној управи и другима – навео је Вучић.
Када имате раст, то није враћање јер, истиче Вучић, не може да се даје оно што немамо.
Он је рекао да су добри резултати били у јануару и фебруару, пошто је било предвиђено да крајем фебруаура у буџету имамо дефицит од 17 или 18 милијарди динара, а уопште тренутно нема дефицита.
Вучић је додао да ће бити остварен и значајан суфицит уколико буде једнократних прихода.
Премијер истиче да ћемо ове године свакако имати привредни раст већи од три одсто, као и да очекује да раст буде 3,5 одсто.
Он је нагласио да ће грађани то осетити, али на здравим ‘економским ногама’, а не тако што ће се угрозити будућност наше деце.
– Онда имате резерве и за пројкетне зајмове и повећање плата и пензија. Људи ће то осећати сваке године – нагласио је премијер.
Нећу да лажем људи ни на овим изборима
Премијер је изјавио да ће држава исплаћивати дуг бившим радницима пропалих предузећа у складу са стањем у буџету и да “неће испуњавати ничије жеље”.
– Нисмо криви што су у протеклих десет година фабрике опљачкане и на стотине хиљада радника остало без посла. Они сада траже исплате, спремни смо да са њима разговарамо и тражимо начин како да им помогнемо, али те наслеђене обавезе можемо да исплаћујемо само ако за то има пара – рекао је Вучић новинарима поводом протеста радника пропалих предузећа због неисплаћених плата.
Он је рекао да “паре не падају с неба већ морају да се зараде”.
– Ми ћемо да исплатимо колико имамо, нећу да трошим будућност наше деце и дајем што немамо и нећу да лажем људе ни на овим изборима – поручио је премијер.
Добро је што је у Србији, додао је, све више фабрика и радних места, све фабрике које у Нишу раде отворене су за време мандата ове владе.
Навео је да је Нишу било 50.000 незапослених и да их је сада мање од 30.000, а да је његов циљ да у том граду буде мање од 20.000 људи који траже посао.
Танјуг,Бета, Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


7 коментара на "Вучић: Ове године биће значајнијег повећања плата у јавном сектору

 1. AK каже:

  Pršte obećanja ,idu izbori.

 2. Ja каже:

  Premijer ne zna matematiku.

 3. Nebojša каже:

  Odakle novac sada, bosančino?

 4. Sanja Randjelivic каже:

  Gde je obecano povecanje plata radnicima u predskolskim ustanovama?

 5. Учитељ Миле каже:

  Ко овде не зна математику.
  Ако сам имао плату 50.000 и смањила се 10% добио сам 45.000.
  Када ових 45.000 повећамо 10,5% добијемо 49,725 динара.

 6. ema каже:

  Samo se ti nadaj. Necemo glasati za tebe. Ni mi ni nase porodice.

 7. Snezana каже:

  Kada ce u zdravstvu biti priznata visoka skola i specijalizacija za sestre babice i dokle ce da budu nadredjene glavne sestre sa nizom strucnom smenom zato sto su necije veze iz rukovodece stranke?Da li je bitno to ili strucna sprema iradno iskustvo?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама