Za mame koje brinu o sebi – evo kako vam puževi u tome mogu pomoći!

14 septembra, 2017

“Znaš, nismo više iste. Sećaš li se kako smo nekada mogle da dočekamo jutro budne, pa provedemo ceo dan na časovima u srednjoj ili predavanjima na fakultetu, i širom podignutih kapaka stignemo do naredne večeri bez problema? A mogle smo i svakog dana na štiklama da pretrčimo grad u svim obavezama i zanimacijama, da ne pričam o noći, plešući do jutra. Da skinemo šminku, ne skinemo šminku, negujemo se ovako, onako ili nikako…“ – ovako kreće o nečemu, moja dugogodišnja prijateljica, jedna od onih koja je uvek bila najpraktičnija, najotvorenija za novo i najsigurnija u svoje izbore. Vidim da ide nekuda to o čemu priča, i nastavlja…

“Nije da neke stvari više ne možeš. Žene smo, a ženu krasi ta neka čudesna obnovljiva energija, ma koliko godina imala. Ali nekako, kao da je potrebno mnogo više nege, više pažnje i više vremena da tu energiju održiš. Ni nalik onome nekada, kada su se i zdravlje i lepota regenerisali sami od sebe. Ili nam se bar tako činilo, pa je sad došlo na naplatu, kad nam rođendani počinu brojem tri, kada su iza nas trudnoće, ispred nas deca, a iznad nas uvek gomila obaveza. Pa telo traži što više noćnog sna, pa još ponešto dnevnog odmora, pa nam ne prija ova ili ona hrana, a obična nega više ne daje nikakve kozmetičke efekte. I sada ni redovan san ni puno vode ni svi ti pametni obroci kao da nisu više dovoljni. Koža je drugačija. Sve je ubeležila, sve zapamtila, i već neko vreme tragam za nečim što će joj doneti osveženje. I tu naletim na Kräuterhof gel od puževe sluzi!“ Kräuterhof, ok, znam da je široko poznat onaj njihov “konjski” gel… Ona nastavlja.
“Nisam ni znala koliko je ovaj sastojak moćan. Evo piše, gel sa ekstraktom puževe sluzi deluje na fleke, bore, strije i ožiljke. Regeneriše, hidrira i reguliše temperaturu kože. Pomaže kod bržeg zarastanja povreda na koži. A sve to zato što ta prirodna sluz koju puž proizvodi postaje moćan u odbrani kože kad se na bilo koji način povredi. Rešila sam da probam ovo.”
Hm… čekaj, onaj isti puž što nosi svoju kućicu gde god da krene, još se i čudesno regeneriše kada se povredi? Ne zvuči li to poznato u životu mame? Biće da se tako oseti svaka od nas, tu i tamo. A kad se samo setim šta smo sve za lepotu radile, biće i da je ovo dovoljan razlog za poverovati jednom pužu. Pa hajde, da probamo.
Helena K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama