За маме које брину о себи – ево како вам пужеви у томе могу помоћи!

14 септембра, 2017

“Знаш, нисмо више исте. Сећаш ли се како смо некада могле да дочекамо јутро будне, па проведемо цео дан на часовима у средњој или предавањима на факултету, и широм подигнутих капака стигнемо до наредне вечери без проблема? А могле смо и сваког дана на штиклама да претрчимо град у свим обавезама и занимацијама, да не причам о ноћи, плешући до јутра. Да скинемо шминку, не скинемо шминку, негујемо се овако, онако или никако…“ – овако креће о нечему, моја дугогодишња пријатељица, једна од оних која је увек била најпрактичнија, најотворенија за ново и најсигурнија у своје изборе. Видим да иде некуда то о чему прича, и наставља…

“Није да неке ствари више не можеш. Жене смо, а жену краси та нека чудесна обновљива енергија, ма колико година имала. Али некако, као да је потребно много више неге, више пажње и више времена да ту енергију одржиш. Ни налик ономе некада, када су се и здравље и лепота регенерисали сами од себе. Или нам се бар тако чинило, па је сад дошло на наплату, кад нам рођендани почину бројем три, када су иза нас трудноће, испред нас деца, а изнад нас увек гомила обавеза. Па тело тражи што више ноћног сна, па још понешто дневног одмора, па нам не прија ова или она храна, а обична нега више не даје никакве козметичке ефекте. И сада ни редован сан ни пуно воде ни сви ти паметни оброци као да нису више довољни. Кожа је другачија. Све је убележила, све запамтила, и већ неко време трагам за нечим што ће јој донети освежење. И ту налетим на Kräuterhof гел од пужеве слузи!“ Kräuterhof, ок, знам да је широко познат онај њихов “коњски” гел… Она наставља.
“Нисам ни знала колико је овај састојак моћан. Ево пише, гел са екстрактом пужеве слузи делује на флеке, боре, стрије и ожиљке. Регенерише, хидрира и регулише температуру коже. Помаже код бржег зарастања повреда на кожи. А све то зато што та природна слуз коју пуж производи постаје моћан у одбрани коже кад се на било који начин повреди. Решила сам да пробам ово.”
Хм… чекај, онај исти пуж што носи своју кућицу где год да крене, још се и чудесно регенерише када се повреди? Не звучи ли то познато у животу маме? Биће да се тако осети свака од нас, ту и тамо. А кад се само сетим шта смо све за лепоту радиле, биће и да је ово довољан разлог за поверовати једном пужу. Па хајде, да пробамо.
Хелена К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама