Забавни математички задаци за прваке – преузмите део нове збирке креативних задатака за први разред

Има ли потребе да се предшколци припремају за полазак у школу? Ово питање себи је поставио готово сваки родитељ шестогодишњака. А одговор је: Да и Не. У емоционалном смислу, у смислу припреме на ново окружење, динамику и обавезе, сигурно је одговор ДА. Али у академском смислу, децу пре школе сигурно не треба оптерећивати.

На почетку првог разреда више се не повлаче “косе црте” онако како смо радили пре неколико генерација, а деца у највећем броју већ препознају сва слова и цифре кад први пут седну у клупе. Оно што је важно да их тамо сачека је подстицајна средина за учење и задаци који ће их мотивисати да размишљају и траже решења.

Док су уџбеници, иако данас много занимљивији него некад, ипак ограничени школским планом и програмом, додатни материјали које припремају креативни аутори дају им много већу слободу за осмишљавање забавних и подстицајних задатака.

За прваке, математика могу бити само бројке, али могу је учити и тако што ће разумети њену примену у свакодневним активностима. Збирка Вежбам код куће 1. Математика управо је такав додатни материјал за прваке.

Ова књига подстицајних задатака за увежбавање школског градива из математике намењена је ученицима првог разреда основне школе. Уз занимљив приступ градиву деца ће бити мотивисана да уче и развити искрену љубав према стицању нових знања.

На свакој страници налази се по један једноставан али изазован задатак посвећен одређеној вештини. Задаци су примерени узрасту детета у првом разреду основне школе и у складу су са захтевима школског програма.

Овде вам остављамо неколико страница, да их са својим првацима решавате. А збирку можете прелистати и поручити и ОВДЕ.