Zadaci i rešenja testa iz matematike na prijemnom ispitu 2014/2015

16 juna, 2015

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


11 komentara na "Zadaci i rešenja testa iz matematike na prijemnom ispitu 2014/2015

 1. Aleksandar kaže:

  Bilo je lako 🙂

  1. roditelj kaže:

   Kako za koga.Lako je sedeti u fotelji kod kuće i rešavati,neopterećen ni vremenom ni bilo čim drugim…Za ovakve zadatke je trebalo više vremena da bi ih učenici tačno uradili,proverili i ispisano prevukli hemijskom olovkom!

   1. d faq kaže:

    U resenjima stoji “Primeri korektnih postupaka”. Kakvi su to nekorektni postupci?
    Jeste test iz matematike ali to ne znaci da treba da ubije srpski

 2. Jelena kaže:

  Prvih 12 zadataka su mogli čak i napamet da reše. Ostali su tu da se izkristališe ko je zaista odlikaš a ko je imao peticu (četvroku, trojku, dvojku) na lepe oči i zbog nakaradnog zakona da dete ne sme da ponavlja razred u osnovnoj školi.
  Sasvim su pristojni zadaci (možda čak i ispod kriterijuma). Koliko vidim, nisu im dali razliku kvadrata i kvadrat binoma, nisu im dali kvadratne jednačine, nisu im dali sisteme jednačina, nisu im dali ni jedno obrtno telo (valjak, kupa, lopta, kalota). Olakšali su maksimalno. Što se tiče dužine polaganja i tu se vidi ko je zaista nadaren i radan. Bilo je dece koja su posle sat vremena izašla, ali svi ostali su imali dovoljno vremena i za rad i za proveru i za podebljavanje, samo ako su RAZMIŠLJALI i ČITALI šta se traži u zadatku.

  1. Stefan kaže:

   Srpski ti bas i nije ,,izkristalisan”.

 3. Korharoth kaže:

  Test je, realno, smesan.
  Kao sto rece Jelena, nema jednacina, inoma i ostalih zanimljivih stvari.
  Vecina zadataka je mogla i napamet da se resi.
  Propada nam drzava, a sa njom i skolstvo, a sa svim tim i deca.

  1. Nastavnica kaže:

   Ne mogu da verujem kako neki ljudi pricaju gluposti, nastavnica matematike sam i ne mislim da su zadaci “smesni”, verujem da Vi kada biste krenuli da resavate da biste znali do 5.

   1. Aleksandra kaže:

    TAKO JE!!!!

 4. Sonja kaže:

  Test je smesan kad se radi bez pritiska .Znamo svi kako je kad nas uhvati trema , a zamislite kako je malom nestasnom momku ili devojci.Po meni zbog pritiska bi trebao test da ostane na ovom nivou ili da se olaksa.Ipak zamislite da Vam od ovih 20 zadataka zavisi skolovanje i znanje ,a pritom druge zemlje koje su daleko uspesnije od nase {SAD,Nemacka…}smatraju da je prijemni preveliki test za jednog nestasnog momka ili devojku od 14 godina.

 5. Natasa kaže:

  Zivim u Holandiji gde je sistem srednjoskolskog obrazovanja po nivoima. Inace sam elektrotehniku zavrsila, a imam i neko drugo iskustvo. Ovi zadaci su zadaci koji su namenjeni prosecnim djacima koji nameravaju neku strucnu skolu da upisu i dakle mogu eventualno njih klasifikovati….neko ko ima “sve petice” bi sve ove zadatke trebalo bez ikakve pripreme zmureci da uradi. I zaista kako sastavljaca zadataka nije sramota da zada onako banalni zadatak iz procenata. Recimo da jedino zadatak br. 19 ima neku tezinu, a te tezine bi trebalo biti najmanje 5 zadataka.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama