Задаци и решења теста из српског језика на пријемном испиту 2014/2015

15 јуна, 2015

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


14 коментара на "Задаци и решења теста из српског језика на пријемном испиту 2014/2015

 1. Nina каже:

  Ko ne uradi pola testa ne treba ni da upiše srednju školu. Test je lak.

 2. jeja каже:

  Da ja sam test uradila za 45min, i po ovome imam samo 5 greščica koje sada vidim i mogu reći da sam ih samo zbrzala to je 15/20 poena 😀 zadovoljna sam inače slažem se sa gđom. Ninom test je bio lak.

 3. gordana каже:

  Za one koji su se imalo spremali a redovno ucili u skoli.nije bilo teskih pitanja.Jedino pomalo zbunjuje 20.umetnicki smisao.To je mozda zahtevno za njihov uzrast.Ali dobro,mora da postoji i manji procenat pitanja samo za odlikase.

 4. olja каже:

  Nije mi jasno bodovanje – zar nije rečeno da će svaki test nositi po 10 poena? Sudeći po uputstvu za ocenjivanje, ovde ima 20. Interesuje me kako će se to pretvoriti u 10, naročito tamo gde se dobija po pola poena. Osim toga, imam primedbu na pitanje broj 8 – sinonimi za reč “odlučno” nisu ni “hrabro” ni “smelo” kao što se nudi u rešenju, a zapravo nije ni ponuđeno nijedno adekvatno rešenje. Nije strašno, većina dece se verovatno snašla, ali takve omaške ne bi nikako smele da se pojave u ovako značajnom testu. Nama odraslima možda to izgleda kao sitan propust, ali deca drhte za svaki poen i pola poena.

  1. Nikolina каже:

   Da, ali se 20 poena mnozi sa 0,5 i dobije se 10 🙂

 5. Nikolina каже:

  U pravu ste test je bio lak ja sam ga uradila za sat vremena i bukvalno sam gresila na glupostima i izgubila 2 boda inace cu imati po ovome 14 poena. Zadovoljna sam jer imam 4 iz srpskog 🙂

 6. Beba каже:

  Ja sam osvojila 9.5 poena. Inace sam imala vrlodobar uspeh, na kome se duboko zahvaljujem svim mojim bivsim nastavnicima.

 7. ? каже:

  I treba da bude lak. Meni nije jasno postojanje ovakvog testa uopste. Osam godina deca prolaze kroz sistem ocenjivanja, i bore se za odredjeni uspeh. Zasto postoji jos jedna provera? Da je sistem uredjen i da je svaki nastavnik radio svoj posao savesno ne bi bilo potrebe za ovakvom gluposcu. Deca se samo maltretitiraju i stresiraju .

 8. Jelena каже:

  Naša Boka, koja je sad završila 4. razred osnovne, uradila je tačno 15 zadataka… Nije znala onih pet sa padežima, alternacijama, zavisnim rečenicima, stilskim figurama i južnoslovenskim jezicima, što je razumljivo, jer još nije to učila…

  1. samo ja каже:

   Ju,ju….sto volim ove roditelje cijoj deci pamet na usi curi…

 9. Анонимни каже:

  test nije bio tezak. takoce sam ga dobro uradio. ali neka pitanja imaju dvosmislene odgovore slozicete se. mada se slazem sa svima vama ali kako ovaj test moze oceniti moje znanje. vise je logickih pitanja.

  1. mima24 каже:

   Slažem se, test nije bio težak ali je 20. bitanje bilo dosta zaguljeno. Nastavnica mi je rekla da kad su oni pregledali testove da je oh 220 njih samo troje tačno odgovorilo na to pitanje.

 10. njegova mala каже:

  Test nije bio tezak,ali nije bio ni lak.. 🙂

 11. Joca каже:

  Ja sam 5.razred,i po meni ovo je bilo lako,sve sam znala,a neke zadatke slicne ovim sam imala na zavrsnom kontrolnom..

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама