Зашто су мужеви учитељица најсрећнији људи на свету?

Не може свака особа да постане учитељ(ица). Њен избор каријере заснован је на жељи да утиче на развој младих живота. То је каријера за коју мислим да заслужује више поштовања него што га добија. Зато посао учитељице није каријера већ начин живота.

Огледа се у свакодневном стресу због 1 против 30 деце за које је одговорна. Огледа се у жељи да свима да своје време и пажњу, али је свесна да је она само једна а њих је много. Учитељи су несебични. Њима, ђаци су на првом месту, а жеља да они буду успешни је њихов циљ. Као њихов узор, њихов ментор, неко коме се поверавају, учитељ није само предавач.

Они мењају дечје животе својом љубазношћу и својим примером, раде ствари за које чак не добију ни хвала, али их ипак ураде. Понекад више времена проводе у учионици него код куће. Викендом се припремају за наредну седмицу са плановима лекција и родитељским састанцима, а може се десити да добију и додатно задужење, нпр. да посао дежурног наставника или вође драмске секције…

Да, подучавање је каријера која је начин живота, тако да се заиста никад не зауставља. Учитељ(ица) никада не престајете да размишља о свом разреду и деци.

Дакле, ако се удате за учитеља или ожените учитељицом, ви бирате да будете део тога. Школска заједница постаје ваша породица. Мораћете да слушате свог супружника како прича о неком ученику, или лекцији, или лошем родитељском састанку. И да будете уз њега. Спремите се на то да ће учитељица долазити кући касно ако постоји нека важна представа или излет.

Али постоји много добрих ствари које долазе са удајом за учитељицу.

Удајете за некога ко је несебичан и брижан. За некога ко увек размишља о другима пре себе. Удајете се за некога ко никада не престаје да верује и мотивише и вас да учините више. Удајете се за некога ко ће бити ваш навијач број један. Удајете се за некога ко је програмиран да никад не одустаје од људи. Удајете за некога ко верује у вас више него ико.

Бити учитељ(ица) није само подучавање предмета и жеља да деца добро ураде контролни, већ и подучавање деце о томе ко могу постати и шта могу да постигну. Учитељи обликују будуће генерације једноставно верујући у њих чак и када други то не могу.
Учитељи просто знају да деле ствари које воле са другима.

Што се тиче породице, учитељица ће бити слична као и у учионици. Увек ће дати све од себе. Увек ће покушати да донесе праву одлуку. Увек ће тражити решење за било који проблем и на првом месту ће јој бити породица. Када се удате за учитеља, удајете се за особу која ће вам помоћи да подигнете породицу и децу да постану најбољи људи који могу бити.

Удајете се за некога ко ће помоћи вашој деци да реше све проблеме кроз које пролазе, зато што их они сами виде.

А за узврат, зато што сте део њиховог начина живота и подржавате их, они ће вам увек бити одани. Они ће вас волети безусловно. Они ће вас научити како да радите више ствари истовремено. Слушаће вас са стрпљењем и саосећањем и слушаће све што ћете рећи чак и ако говорите тихо.

Изабрали сте некога ко може да се носи са стресним ситуацијама са доста милости.

Али, с друге стране, свака учитељица зна да је у реду и забавити се. Зато што су толико забавне док подучавају, такође знају како да се лепо проведу изван учионице.

Ожените се учитељицом и добијате најбољу врсту особе која је увек ту за вас, и никад не одустаје од вас.

Приредила: Андријана Максимовић

Извор: thoughtcatalog.com