Zašto svake godine kada zimujem biram – Zlatibor

1 februara, 2019

 

Kad sam bila dete, jedini odmor na koji smo odlazili, dosta redovno, bilo je letovanje. More. Čekalo se čitave godine, maštalo o svemu, čak i o tom dugom putu do jadranske obale koji ni danas nije ništa bolji nego što je bio tad.

Zimovanje je bilo luksuz, a i valjda je našim roditeljima nekako bilo besmisleno da nas vode da se sankamo negde na drugo mesto kad sneg zimi pada i ispred naše kuće.

Danas je to malo drugačije. Roditelji su svesni da je odlazak na planinu za decu višestruko koristan, da celodnevne aktivnosti na snegu u gradu gotovo sigurno neće moći da im priušte, kao i da vazduh koji je u gradovima danas toliko zagađen ipak treba, makar na nekoliko dana, zameniti svežim planinskim.

Moderno je u poslednje vreme obilaziti skijališta u Austriji, Italiji, Sloveniji, iako planine u Srbiji i te kako imaju šta da ponude, čak i onima koji nisu skijaši. Moja porodica već nekoliko godina unazad svoj zimski predah provodi na Zlatiboru.

Zašto zimujemo na Zlatiboru?

Koliko god puta da odete, naći ćete nešto da uradite, vidite, isprobate, što ranije niste. Šetnja do spomenika, sankanje na Obudovici, obilazak Tornika, vožnja žičarom, skijanje, noćni život, fenomenalne konobe sa još boljom hranom, luna-park, klizanje… samo neke od aktivnosti koje su dostupne svakodnevno.

Ove godine tata i ćerka su stali na skije prvi put. Anja se u svog instruktora Igora zaljubila prvog dana (nije joj smetalo što ona ima samo pet godina, a on dvadeset i kusur) tako da je sve strahove i hladnoću pobeđivala i na skijanje išla sa osmehom.

Konačno, tu je i taj finansijski momenat. Onoliko novca koliko će vam biti potrebno samo za smeštaj u Austriji ili Sloveniji, na Zlatiboru će vam obezbediti nedelju dana zimovanja u luksuznom hotelu u kojem ćete imati bukvalno sve što poželite – bazen, igraonica, škola skijanja za decu, polupansion na bazi švedskog stola, uz zaista odličnu uslugu i osoblje koje nikad nije nametljivo, a uvek se stvore kad su vam potrebni.

Gotovo svaki naš dan na Zlatiboru (od ukupno šest koliko smo tamo proveli) izgledao je ovako:

doručak…

izlazak napolje na skijanje i ručak s nogu… pa odlazak na bazen koji deca obožavaju jer je voda odličnih 34 stepena u manjim bazenima…

…zatim u igraonicu dok se dobro ne osušimo i ponovo napolje na novu turu sankanja. Večeraju sa nosem u čorbi i utonu u san čim dodirnu jastuk.

Za ljubitelje aktivnog odmora, a posebno za roditelje male dece koji i sami žele da se odmore Zlatibor i Mona su definitivno najbolji izbor. Ono što možda nisam dovoljno naglasila je kvalitet hrane. Prosto nije moguće da budete nezadovoljni, to vam obećavam.

A moja deca, kada ih pitate da li žele da idu na more ili na Zlatibor, u glas odgovaraju – Zlatibor!

A. Cvjetić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama