Знаш ли како ћеш препознати ко ти је пријатељ?

 
Врло једноставно:
Пријатељ никада не станује далеко. И када пођеш до њега, а не нађеш га код куће, неће ти бити жао твог времена, зато што си га посветио пријатељу. У намери да одеш к њему не могу те сприечити ни најжешће оборине, ни жега, ни хладноћа. За пријатеља ћеш имати времена и увек ћеш имати шта да му кажеш. Ништа од онога што он говори и жели за тебе није безначајно. Пријатељу не мораш пуно тумачити нити се оправдавати зашто нешто јеси или ниси учинио, јер имаш поверења у њега да ће те разумети.
190376_181765251869751_5593269_n
Настојаћеш да пријатеља никада не повредиш или пред њим никада не прећутиш нешто што би за њега могло бити важно. Приатељ је онај коме допушташ да се мења, да тебе мења и да те изненађује. Пријатељу допушташ да се осами када му је то потребно, а и да подели своје пријатељство с другима. Пријатељу увек имаш шта поклонити. И, никада не одмераваш вредност његових поклона, јер ти он не може поклонити ништа што би било веће, а једнако тако ни нешто било мање од вашег пријатељства. С пријатељем можеш цели дан провести у ћутању и у сутон препознати да је пред тобом излио целог себе.
Пријатељ је онај ко ти је важнији од тебе. Ноћ коју си пробдио због њега силно те одмори. А догоди се и да изненада оставиш све и журно пођеш к њему или да седнеш да му напишеш писмо – и на крају се испостави да му баш то и требало.
Због пријатеља ћеш се одрећи пута на који си наумио поћи јер знаш да си на најбољем путу када си с њим и да ћеш најдаље стићи останеш ли с њим.
С пријатељем се волиш заједнички бринути о другима. Кад певаш с пријатељем, глас ти је одмах некако љепши, сигурнији. Кад говориш о њему, очи су ти сјајније. У пријатеља се никада не можеш разочарати јер ће га твоје пријатељско срце увек оправдати. И када клоне, и када падне, не двоумиш се хоће ли смоћи снаге да се усправи. Ти знаш да хоће.
Пријатељ је онај који увек може на тебе рачунати и на кога ти увек можеш рачунати.
Пријатељ је онај кога више не можеш разликовати од себе. Благо твојим пријатељима ако их тако видиш. А БЛАГО И ТЕБИ!!
***
“Пријатељ је онај који у свом срцу носи твоју песму и пева је теби када ти сам заборавиш њену мелодију.”
Извор: mudremisli.com