Znaš li kako ćeš prepoznati ko ti je prijatelj?

24 aprila, 2015

 
Vrlo jednostavno:
Prijatelj nikada ne stanuje daleko. I kada pođeš do njega, a ne nađeš ga kod kuće, neće ti biti žao tvog vremena, zato što si ga posvetio prijatelju. U nameri da odeš k njemu ne mogu te spriečiti ni najžešće oborine, ni žega, ni hladnoća. Za prijatelja ćeš imati vremena i uvek ćeš imati šta da mu kažeš. Ništa od onoga što on govori i želi za tebe nije beznačajno. Prijatelju ne moraš puno tumačiti niti se opravdavati zašto nešto jesi ili nisi učinio, jer imaš poverenja u njega da će te razumeti.
190376_181765251869751_5593269_n
Nastojaćeš da prijatelja nikada ne povrediš ili pred njim nikada ne prećutiš nešto što bi za njega moglo biti važno. Priatelj je onaj kome dopuštaš da se menja, da tebe menja i da te iznenađuje. Prijatelju dopuštaš da se osami kada mu je to potrebno, a i da podeli svoje prijateljstvo s drugima. Prijatelju uvek imaš šta pokloniti. I, nikada ne odmeravaš vrednost njegovih poklona, jer ti on ne može pokloniti ništa što bi bilo veće, a jednako tako ni nešto bilo manje od vašeg prijateljstva. S prijateljem možeš celi dan provesti u ćutanju i u suton prepoznati da je pred tobom izlio celog sebe.
Prijatelj je onaj ko ti je važniji od tebe. Noć koju si probdio zbog njega silno te odmori. A dogodi se i da iznenada ostaviš sve i žurno pođeš k njemu ili da sedneš da mu napišeš pismo – i na kraju se ispostavi da mu baš to i trebalo.
Zbog prijatelja ćeš se odreći puta na koji si naumio poći jer znaš da si na najboljem putu kada si s njim i da ćeš najdalje stići ostaneš li s njim.
S prijateljem se voliš zajednički brinuti o drugima. Kad pevaš s prijateljem, glas ti je odmah nekako ljepši, sigurniji. Kad govoriš o njemu, oči su ti sjajnije. U prijatelja se nikada ne možeš razočarati jer će ga tvoje prijateljsko srce uvek opravdati. I kada klone, i kada padne, ne dvoumiš se hoće li smoći snage da se uspravi. Ti znaš da hoće.
Prijatelj je onaj koji uvek može na tebe računati i na koga ti uvek možeš računati.
Prijatelj je onaj koga više ne možeš razlikovati od sebe. Blago tvojim prijateljima ako ih tako vidiš. A BLAGO I TEBI!!
***
“Prijatelj je onaj koji u svom srcu nosi tvoju pesmu i peva je tebi kada ti sam zaboraviš njenu melodiju.”
Izvor: mudremisli.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama