Znate li ko je Singi Lumba?

30 novembra, 2017

Evo, nećemo vas držati u neizvesnosti. Singi Lumba je devojčica koja je jednog popodneva sedela za stolom pokušavajući da uradi domaći zadatak. Ali, to joj nikako nije polazilo za rukom, ma koliko se trudila. Trebalo je nešto nacrtati, ali ona nije mogla da se seti baš ničeg. A onda joj je pogled odlutao kroz prozor gde je, skrivenog iza drveta, ugledala neobičnog dečaka.

Kako joj je novi drug Felipo Bibi pomogao da pronađe pravu temu za svoj crtež, ali i da shvati da se magija uvek krije u nama samima, otkriva najlepša dečja knjiga 62. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu„Singi Lumba i drvo čarobnih olovaka”.
Felipo, simpatičan dečak sa krilima, čudnim naočarima i pantaloma koje su na njegovoj planeti verovatno moderne, vodi Singi do drveta čarobnih olovaka da odabere jednu, pravu, koja će oživeti baš u njenim rukama.
Knjigu je napisao Slavimir Stojanović, čuveni beogradski grafički dizajner, koji je (logično) uradio i ilustracije. Lik Singi Lumbe inspirisan je njegovom ćerkom Nađom kojoj je posvećena ova, ali i naredne dve knjige o neobičnoj devojčici koje Slavimir već vredno priprema. A kada ista osoba radi i ilustracije i tekst, onda tu nema razmimoilaženja i različitih emocija, već se u toplim i nežnim ilustracijama oseti sva energija i magija koju nose tekst i slika u ovoj slikovnici.
A kakvo je to ime za devojčicu – Singi Lumba, pitate se? Pa, dok Nađa još nije umela dobro da priča, zalepio joj se helijumski balon za plafon, a ona je uporno zvala tatu govoreći: „Tata, Singi Lumba!” (Tata, skini balon).
Slikovnica je namenjena deci od 3 do 7 godina, ali znam neke od 30 i kusur koji su uživali u čitanju.
A. C.
Foto: Antrfile

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama