Знате ли ко је Синги Лумба?

30 новембра, 2017

Ево, нећемо вас држати у неизвесности. Синги Лумба је девојчица која је једног поподнева седела за столом покушавајући да уради домаћи задатак. Али, то јој никако није полазило за руком, ма колико се трудила. Требало је нешто нацртати, али она није могла да се сети баш ничег. А онда јој је поглед одлутао кроз прозор где је, скривеног иза дрвета, угледала необичног дечака.

Како јој је нови друг Фелипо Биби помогао да пронађе праву тему за свој цртеж, али и да схвати да се магија увек крије у нама самима, открива најлепша дечја књига 62. Међународног сајма књига у Београду„Синги Лумба и дрво чаробних оловака”.
Фелипо, симпатичан дечак са крилима, чудним наочарима и панталома које су на његовој планети вероватно модерне, води Синги до дрвета чаробних оловака да одабере једну, праву, која ће оживети баш у њеним рукама.
Књигу је написао Славимир Стојановић, чувени београдски графички дизајнер, који је (логично) урадио и илустрације. Лик Синги Лумбе инспирисан је његовом ћерком Нађом којој је посвећена ова, али и наредне две књиге о необичној девојчици које Славимир већ вредно припрема. А када иста особа ради и илустрације и текст, онда ту нема размимоилажења и различитих емоција, већ се у топлим и нежним илустрацијама осети сва енергија и магија коју носе текст и слика у овој сликовници.
А какво је то име за девојчицу – Синги Лумба, питате се? Па, док Нађа још није умела добро да прича, залепио јој се хелијумски балон за плафон, а она је упорно звала тату говорећи: „Тата, Синги Лумба!” (Тата, скини балон).
Сликовница је намењена деци од 3 до 7 година, али знам неке од 30 и кусур који су уживали у читању.
А. Ц.
Фото: Антрфиле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама