Бебе плачу и у стомаку

април 30 19:43 2018

Стручњаци кажу да бебе пре рођења сисају палац, а истраживање је показало и да оне у стомаку вежбају вештине комуникације, које укључују и плакање

Труднице се често жале како их бебе шутирају у стомаку, али се и обрадују када осете да се померају, подсећајући их да су ту. Стручњаци кажу да оне још пре рођења сисају палац, што се често забележи на снимку ултразвука, а истраживање спроведено на универзитетима Дурам и Ланкастер је показало и да оне у стомаку вежбају вештине комуникације, које укључују и плакање.

Научници су користили ултразвук и посматрали бебе, проучавајући какве све изразе лица праве пре рођења. Тада су видели да оне праве сложене изразе, као што су спуштање обрва и набирање носа.

– За бебе је од животног значаја способност да одмах по рођењу покажу ако их нешто боли – каже др Рајсланд са Универзитета Дурам. – Али, тек треба да утврдимо да ли плачљиви изрази лица значе да их стварно нешто боли или само “вежбају” за праве болове.

Извор: Новости

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.