BRAVO! Doček ispred Skupštine za naše matematičare!

januar 23 14:24 2016

Konačno su i oni koji to najviše zaslužuju, koji su naš najveći ponos i koji nas u svetu predstavljaju na najbolji mogući način dočekali da ih Srbija dočeka ispred Skupštine! Posle košarkaša, tenisera, fudbalera, rukometaša, vaterpolista i ko zna koga još, olimpijski šampioni iz Matematičke gimnazije danas će biti dočekani ispred Skupštine grada Beograda.

Ucenici matematicke gimnazije_210116_RAS foto Vladimir Zivojinovic06_1000x0

Oni su nam doneli šest medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane. To su medalje koje sijaju jače od bilo koje druge.

Iako je ovaj doček organizovan u sklopu dočeka vaterpolista, mi mu se radujemo isto kao da je isplaniran baš za matematičare.

Ceo program počeće u 17:45 ispred Starog dvora, a mlade matematičare i vaterpoliste očekujemo na balkonu oko 21 čas.

Podsećamo, na takmičenje je iz Beograda otišlo sedam učenika iz Matematičke gimnazije – Ognjen Tošić, Aleksa Konstantinov, Aleksa Milojević, Mihajlo Sporić, Dušan Novičić, David Milićević i Kosta Bizetić.

Učenici iz Srbije osvojili su šest medalja. Dve zlatne medalje iz matematike osvojili su Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, a srebrnu je osvojio Aleksa Milojević. Zlatnu medalju iz fizike osvojio je Mihajlo Sporić, dok je Dušan Novičić osvojio bronzanu medalju. David Milićević vratio se sa bronzanom medaljom iz informatike.

Lideri srpskog tima su Aleksandra Dimić i Boban Marinković.

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

3 komentara

 1. januar 24, 00:54 #1 Maja

  Zasto nisu bili matematičari na balkonu?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. januar 24, 03:38 #2 Suncica

  Bravo! Bravoooo! 😀

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. januar 24, 21:04 #3 Teach007

  Tek danas vidim da je Mihajlo Sporic, izvanredan i multidisciplinarno talentovan ucenik, u ovom timu pobednika. Svaka čast, bas sam se obradovala. Pozdrav od omiljene nastavnice 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.