Ђацима четири распуста у наредној школској години

јул 12 21:00 2017

Школска година за све ученике основних и средњих школа почиње у петак, 1. септембра, а предвиђено је да у наредној години имају четири распуста -јесењи, зимски, пролећни и летњи распуст.

Претходне школске године ученици су имали три распуста, нису имали јесењи распуст који је предвиђен календаром образовнио-васпитног рада за наредну школску годину.

Руководилац групе за развој наставе у Министарству просвете Милка Андрић рекла је Танјугу да се јесењи распуст уводи сваке године када то омогућује распоред наставних дана и дан кад се празнује Дан примирја у Првом светском рату.

„Ове године Дан примирја 11. новембар пада у суботу . Придружена су му два дана распуста, 9. и 10. новембар, те је омогућено да ученици, са суботом и недељом, имају кратак предах од четири дана”, појаснила је она.

Школским календаром је планирано да ученици имају зимски распуст из два дела. Први део обухвата новогодишње и божићне празнике и траје од 3. до 8. јануара, а други део почиње 1. фебруара и траје до 9. фебруара.

Прво полугодиште се завршава 31. јануара, а друго почиње 12. фебруара, док пролећни распуст почиње 3. априла, а завршава се 9. априла.

„Дужина распуста није прописана и она се сваке године мења у складу са распоредом наставних дана и проценом која су решења најрационалнија”, нагласила је Андрић.

Друго полугодиште за ученике осмог разреда завршава се 31. маја 2018. године, а за ученике осталих разреда основне школе 14. јуна 2018. године.

Школа за матуранте гимназија завршава се 24. маја 2018. године, а за ученике трећег разреда трогодишњих и четвртог разреда четворогодишњих стручних школа, 31. маја .

За ученике осталих разреда гимназије и средњих стручних школа, друго полугодиште се завршава 21. јуна 2018. године.

Планирано је да се пробни завршни испит за ученике осмог разреда основне школе одржи 13. и 14. априла 2018. године, а завршни испит 18, 19. и 20. јуна 2018. године.

(Танјуг)

  Categories:
  1. јул 13, 09:50 #1 zzzz

    VAŽI LI TAJ RASPUST I ZA VOJVODINU,JER MI ISPADOSMO DRUGA DRŽAVA?

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.