Eduka: Demanti

25 aprila, 2016

Na našu adresu stigao je demanti IP Eduka, koji objavljujemo u celini:
„Ovom prilikom demantujemo informaciju datu u članku ‘Korupcija u prodaji udžbenika’ autora I. Mićević, objavljenoga u Novostima 25. aprila 2016, a prenetog na portalu Zelena učionica u kome se navodi da je izdavačko preduzeće Eduka u ‘krajnjem vlasništvu nemačkog Kleta’.
Netačna je informacija da je Izdavako preduzeće Eduka u vlasništvu bilo koje druge izdavačke kuće. Eduka je jedan od retkih preostalih domaćih izdavača udžbenika, koji na srpskom tržištu udžbenika postoji već dve decenije i koji se za svoje mesto u srpskim školama izborio visokim kvalitetom svojih udžbenika. Plasirana neistinita informacija koja dovodi u pitanje nezavisno poslovanje naše kuće, kao i dovođenje imena kuće u kontekst korupcije i monopolizacije, neopravdano i neargumentovano direktno nanose štetu ugledu kuće.”
Izvinjavamo se IP Eduka zbog prenošenja netačne informacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Eduka: Demanti"

  1. e kaže:

    Sto anketa da uradite i na hiljadu načina da se bira izdavač udžbenika biće isto.Pojedini izdavači (izabrani) uložili su u udžbenike,osavremenili ih, angažovali autore,stručne osobe,vršili evaulaciju,pitali nastavnike,uvažili primedbe, štampali novo – bolje izdanje……Molim Vas podržite te izdavače a ne prozivajte ih.Nisu krivi nastavnici ako su izabrane knjige ovih izdavača.
    Izdavači su sami sebi obezbedili prvo ili 31 mesto.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama