Локалне самуоправе одређују економску цену предшколског програма

новембар 08 17:00 2017

Локалне самуоправе ће убудуће утврђивати економску цену предшколског програма и висину свог учешћа у трошковима, и то у распону до 80 одсто од економске цене по детету

 

Локалне самуоправе ће убудуће утврђивати економску цену предшколског програма и висину свог учешћа у трошковима, и то у распону до 80 одсто од економске цене по детету, утврђено је изменама Закона о предшколском васпитању и образовању које је данас усвојила Скупштина Србије.

То решење је прецизирано ради усклађивања са недавно усвојеним новим Законом о основама система образовања и васпитања.

Обавезе плаћања изузимају се деца без родитељског старања , деца са сметњама у развоју и инвалидитетом и деца из материјало угрожних породица.

Такође, изменама закона омогућено је да се васпитно-образовни рад у предшколским установама остварује и на језицима националних мањина, али и двојезично.

Прецизирано је да се за припаднике националних мањина рад у предшколским установама може организовати на језику националне мањине, а може и двојезично – и на језику националне мањине и на српском језику.

Део или цео програм предшколског васпитања и образовања, може да се остварује и на страном језику, односно двојезично – на српском и на страном језику, или на страном језику и на језику националне мањине.

Начин и услове остваривања програма васпитно-образовног рада на страном језику, односно двојезично пропсује ресорни министар.

Извор: Танјуг

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.