Prag prolaznosti na okružni nivo takmičenja Književna olimpijada za učenike osnovne škole

mart 12 22:02 2018

Poštovane kolege, nakon uvida u rezultate učenika sedmog i osmog razreda iz cele Srbije, na opštinskom takmičenju Književna olimpijada, i opšteg nezadovoljstva koje su zadaci izazvali, Komisija Književne olimpijade je odlučila da pozove na okružni nivo takmičenja sve učenike koji su osvojili od 10 bodova naviše, i u sedmom i u osmom razredu. Na ovaj korak smo se odlučili ne samo zbog različitih, i opravdanih i neopravdanih, komentara na internetu i u medijima, već i zbog činjenice da je ove godine prag prolaznosti učenika na takmičenju iz matematike bio jednako nizak, što, moguće, govori i o drugačijoj generaciji učenika.

U nadi da će dalji tok takmičenja Književna olimpijada biti manje stresan i uspešniji, u skladu s Pravilnikom takmičenja, srdačno,
prof. dr Zona Mrkalj i prof. dr Boško Suvajdžić.

 

Izvor: drustvosj.fil.bg.ac.rs

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.