Професор Влада Милојевић поново у учионици: “Добро дошли, драги професоре!”

март 11 20:32 2017

Професор српског језика и књижевности Владимир Милојевић вратио се у понедељак међу клупе, а ђаци Четрнаесте београдске гимназије дочекали су аплаузом и исписаним порукама добродошлице на табли.


“Добро дошли, драги професоре!” дочекало је Милојевића на табли, и како каже повратак у учионицу био је емотиван.

– Најпре су ученици аплаудирали мени, а потом сам им узвратио аплаузом јер су они најзаслужнији што сам поново у школи. Био је то дирљив сусрет у коме није било места патетици. Зато им нисам говорио о себи, већ о знаменитим српским писцима – Црњанском, Пекићу, Ћопићу и другима који су прошли голготу због система – каже Милојевић.

Милојевић је на крају прихватио рад на одређено време, након деценије рада у сталном радном односу.
– Нисам имао избора. И поред правонсажне судске пресуде и враћене лиценце, у Министарству сматрају да не могу засновати стални радни однос. Тренутно ми је најважније да сам у учионици. Остаје ми да верујем да ће правда бити задовољена до краја – каже професор.

Милојевић каже да ће тражити правне путеве преко суда како би могао да настави са радом у сталном радном односу.

 Извор: Блиц

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.