Šarčević: Informatika što pre da postane obavezan predmet

avgust 19 12:20 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao se sa predsednikom Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Aleksandrom Lipkovskim i tom prilikom istakao da je neophodno što pre otkloniti prepreke kako bi informatika postala obavezan predmet u školama, saopštilo je danas ministarstvo.

sarcevicNa sastanku u Ministarstvu prosvete, Šarčević je iskazao spremnost da se intenzivira saradnja sa NPS-om, za dobrobit i učenika i nastavnog kadra.

On je izrazio žaljenje što NPS nije usvojio predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o uvođenju informatike kao obaveznog predmeta u osnovne škole, navodi se u saopštenju ministarstva prosvete.

Lipkovski je istakao da je bolja saradnja sa ministarstvom prioritet NPS-a i pozvao Šarčevića na prvu sednicu tog tela u septembru.

foto Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Izvor: Tanjug

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

5 komentara

 1. avgust 19, 15:36 #1 Danijela

  I ja bih volela,ako imate vremena,da razmislite o ukidanju drugog stranog jezika,jer ako taj engleski jezik sluzi za komunikaciju u celom svetu,da deca izlazeci iz osnovne skole znaju i na taj nacin da se sporazumevaju. Znam puno roditelja istomisljenika…A verujem da ste u mogucnosti.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • avgust 20, 11:39 Au francais

   Treba ukinuti nepotrebne predmete poput veronauke i građanskog vaspitanja a ne drugi strani jezik.Engleski se govori u svetu i treba da ga uče deca koja su ipak uspešnija i gledaju dalje od Evrope. Nemački treba da uče deca koja teže ka zemljama EU (budući moleri, medicinske sestre itd). Zapamtite, u zemljama gde naši ljudi rade se engleski ne govori, nažalost.Nemački je mahom zastupljen. Uostalom…vrediš onoliko koliko jezika znaš.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • avgust 20, 16:48 Tanja

   Roditeljima smeta ućenje drugog jezika!A žašto svi jezici ne dobiju status ”prvog”.Po čemu je engleski bolji od francuskog,nemačkog?U EU svi jezici su ravnopravni.Britanija nije u EU.Ko je dao ”engleskom”status kominikacije?Roditelji,država,svet…

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. avgust 19, 16:39 #2 md

  bas lepo. Neka se sad tvore uslovi, nista ne moze lako. U junu se nastavnici iscimali oko toga, podiglo se na samo takv nivo. sad moze?????????

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. avgust 19, 18:10 #3 Čemu opet žurba?

  Ne treba ni Informatika ni bilo koji drugi predmet da postane obavezan “što pre”, nego onda kada se stvore zadovoljavajući uslovi odnosno steknu i ljudski i materijalni i svi drugi resursi a sve po preporuci kompetentnih stručnjaka iz više oblasti a ni javna rasprava ne bi bila na odmet. Nemojte opet da to bude neki septembar “5 do 12”. Neka bude za godinu, dve, tri… Ali neka bude i nek je sa srećom.

  Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.