Синдикат позива Шарчевића на преговоре о платама

септембар 27 18:20 2016

Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) позвала је данас министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића да отпочну преговоре о висине основице и корекције коефицијаната, саопштено је из тог синдиката.
3(10)

У писмо упућеном Шарчевићу које је достављено медијима, подсећа се да се о висини основице за обрачун и исплату плата преговара сваке године у поступку доношења предлога буџета.

“Уговорне стране се обавезују да приступе преговарању о корекцији основице за обрачун плата пре доношења предлога закона о буџету за наредну годину, ако дође до битне промене околности на основу којих је утврђена основица за обрачун плата”, наводи се у писму министру.

Синдикат очекује да ће преговори почети у року од десет дана од покретања њихове иницијативе, а да ће бити завршени у року од 30 дана.

Такође, УСПРС подсетио је Шарчевића и на Споразум о решавању спорних питања позивајући га да укључи репрезентативне синдикате током израде закона из области образовања.

 

Извор: Танјуг

  Categories:
  1. септембар 27, 21:39 #1 Jasmina Gabric

    Nadam se da ce sindikat pregovarati i o koeficijentima za administrativno finansijske radnike jer smo trenutno izjednaceni sa I stepenom odnosno cistacicama..konkretno kod mene u skoli dve cistacice imaju vecu platu od mene sa IV stepenom

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.