Усвојен наставни програм за четири предмета за петаке

мај 09 17:55 2017

 

Национални просветни савет усвојио је на данашњој седници програме за четири предмета за пети разред – информатику, физичко и здравствено васпитање, технику и технологију и музичко.


Национални просветни савет ће се о програмима осталих предмета изјаснити на наредној седници 23. маја.

Чланови савета имали су низ замерки што се тиче програма за остале предмете, а највише им је засметало што се не види “целина”, односно што је урађен наставни програм само за пети разред, а да се не зна како ће изгледати програм за шести, седми и осми разред.

Наставни програм за пети разред радио је Завод за унапређивање образовања и васпитања на иницијативу Министарства просвете.

Национални просветни савет је на претходној седници усвојио наставни план за пети и шести разред, док се о седмом и осмом разреду нису изјашњавали због бројних примедби на тај наставни план.

Извор: Танјуг

  Categories:
 1. мај 09, 19:07 #1 Lj

  Lobisti za programiranje i informatiku uz sardnju ili ti novcanu potporu fejsbuka, microsoft, gugla i drugig pobedise a pole cemo se kajati i kajati.

  Одговорите на овај коментар
 2. мај 09, 20:08 #2 Ana

  Radim u seoskoj školi sa puno područnih odeljenja. To su planinska sela sa decom koja se jedva snalaze sa postojećim planom i programom. Šta će oni sa informatikom? Polovina njih nije videla računar, a internet u selu neće imati još narednih deset godina! Ti ljudi koji smišljaju programe izgubili su dodir sa realnošću. Lepo je to mogao da bude izborni predmet.

  Одговорите на овај коментар
  • мај 09, 23:17 Marija

   Ju koleginice, pa nemojte tako molim vas!!! Pa kako šta će?! Pa programiraće naravno!!! Vi niste svesni da je u ovom trenutku Srbiji potrebno 3000 programera, a svako od njih bi imao platu po 2000 evra! Gledate li vi TV, to svi znaju? Pa mi prvo založimo vatru i napravimo ražanj i tek onda idemo u lov po divljeg vepra!!! Tako i ovde, bitno da će neko uvaliti OPET jednokratne računare, a kako ćemo mi sa time (isto radim u seoskoj školi u sličnim uslovima) da se borimo, to njih nije briga, a izgleda ni za decu. U pravu ste, lepo je bio izborni predmet, pa ko voli, nek izvoli, i plan i program u petom je bio dobar, da bar malo nauče neke osnove Worda…. al šta će im to, bitno da programiraju!!!

   Одговорите на овај коментар
  • мај 09, 23:30 ljilja

   Apsolutno se slazem ali nema vajde…..i sama radim u seoskim skolama, predajem muzicko.Deca su voljna, zeljna,,,,ali negde nema uslova i to je to

   Одговорите на овај коментар
  • мај 10, 07:06 milica

   Pa pošto nisu do sad videla računar, ne treba i dalje….

   Одговорите на овај коментар
  • мај 10, 08:05 Dada

   U toj seoskoj skoli nema interneta? Koje je to selo? Danas sve porodice imaju internet sva deca sa sela imaju i racunare i internet. I ja zivim u ruralnoj sredini….nije mi piznato da je to masovan problem. I ja sam se borila za informatiku, molim Vas recite mi kako da naplatim svoj deo od Google, Facebook….

   Одговорите на овај коментар
 3. мај 10, 15:02 #3 Dule

  Dok je informatika bila izborni predmet svi su komentarisali da bi trebalo da bude obavezni, da je tako u svetu, da je ovo era informacionih tehnologija itd. Sada kada je uvedena kao obavezni komentari su puni ironije, sarkazma…Ono što nas ubija godinama unazad je ta antiprotivnost svemu. U redu mogu da je očekujem od nepismenih i neobrazovanih ljudi, ali kolege pa mi smo prosvetni radnici, trebalo bi da budemo elita ovog društva.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.