Ванредни надзор због “случаја аутистичног детета”

август 10 21:01 2017

Директорат цивилног ваздухопловства Србије покренуо је ванредни испекцијски надзор у случају аутистичног детета којем је забрањено да уђе у авион за Тиват.

Танјугу је у Дирекцији речено да ће извештај, када буде готов, бити презентован јавности.

Фото РТС

Шалтери за чекиарње карата “Ер Србије”

Сину историчара Чедомора Антића на Аеродрому “Никола Тесла” у Београду у недељу, 6. августа, није било дозвољено да се укрца у авион на лету до Тивта да не би, како је објашњено у компанији “Ер Србија” узнемирио остале путнике.

У компанији “Ер Србија” рекли су за Новости да жале због непријатности кроз коју је прошла београдска породица и наводе да је “одлука да се младом путнику не дозволи укрцавање у авион донета након што је постао веома узнемирен и почео да се понаша агресивније док је чекао у реду за пријављивање на лет”.

Отац малишана, Чедомир Антић, каже да је одлучио да правду потражи на суду, а овај су инцидент јуче као апсолутно дискриминаторски осудили председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић и Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, као и медији и јавност.

Медији су пренели и да је дечак до сада путовао авионом више пута и да му ниједна авио-компанија није забранила улазак у авион, нити је постављала посебне услове због његовог стања.

 

ИЗВОР:ТАНЈУГ/ РТС

  Categories:
  1. август 11, 13:22 #1 Mon Dieu!

    Pročitao sam mnogo komentara i izjava vezanih za ovaj slučaj. Porazna je činjenica da veliki broj ljudi ima stav “baš me briga, platio sam, hoću svoj mir.” U prevodu, ko je kriv Čedomiru što ima autističnog sima, treba da ga krije, mi hoćemo da uživamo.
    U školi imamo dvoje autistične dece. Da je lako, nije, ali se trudimo koliko možemo i učenici i mi, nastavnici, da sve prođe bezbolno. I polako uspevamo. Ono što me oduševljava jeste pozitivan stav SVIH u kolektivu, ponavljam:SVIH. Gospođo “menadžerko aerodroma”, i mi smo “menadžeri” svojih časova pa ipak nikad nećemo doneti takvu nehumanu i sramotnu odluku. Let do Tivta traje koliko i jedan školski čas. Ovo naše dvoje dece izdrži dnevno i po 5-6 takvih vaših “letova do Tivta”. Najmanje je bitno šta će odlučiti sud, inspektorat ili tamo neki poverenici… To čovek rešava sam sa sobom. Ako je čovek.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.