Vaspitačima u Beogradu ipak povišica

januar 11 14:58 2018

Zaposlenima u Predškolskim ustanovama grada Beograda plate će biti povećane za deset odsto već od januarske zarade, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

To povećanje je, kaže, na osnovu odluke Vlade Srbije o povećanju plata u prosveti od deset odsto.”

Grad će ispoštovati tu odluku vlade i to povećanje od deset odsto za sve zaposlene u predškolskim ustanovama, u odnosu na platu iz decembra prošle godine, biće već od januarske plate”, rekao je Mali novinarima nakon obilaska adaptiranih prostorija biblioteke “Milutin Bojić” u Ovči u vrtić.

Ove godine još 2.000 mesta u vrtićima

Mali, koji je danas poseto novi vrtić u Ovči, rekao je da su prostorije biblioteke adaptirane u tri prostorije za boravak dece, uz kuhinju i pomoćnu sobu, a u adaptaciju je grad uložio 15 miliona dinara.

“Nastavaljamo politiku da svaki slobodan prostor, gde god imamo mesta, adaptiramo u nova mesta za naše mališane i time smanjimo liste čekanja”, rekao je Mali novinarima.

On je najavio da će u Ovči biti izgrađena kombinovana ustanova u kojoj će biti vrtić, ali i centralna kuhinja koja će obrocima snabdevati sve vrtiće na levoj obali Dunava, što će, kaže, biti brže, efikasnije i bezbednije.

“Radimo na tome da smanjimo listu čekanja i otvaramo što veći broj mesta u vrtićima i samo u 2018. godini planiramo još 2.000 novih mesta za mališane”, rekao je Mali.

Izvor: RTS

  Categories:
napišite komentar

4 komentara

 1. januar 11, 21:14 #1 Ilinka

  Bravo,radujte se Bogon dani beogradski vaspitaci.Mi obicni smrtnici kaskacemo sa platom za vama ,a razlika ce biti sve veca i veca.Posao nam je isti.Prosle godine radila sa sama u PPP grupi sa 32 deteta,u Beogradu sa takvom grupom rade 2 ili 3 vaspitaca . Vremenom , zbog boljeg standarda svi se poci za Beograd i od Srbije ce ostati samo beogradski pasaluk.Losa je to politika.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • januar 15, 15:15 Ana

   u grupi.u kojoj ja radim a to je mlađa vrtićka ima upisano 37 dece od kojih je 33-35 svakog dana tu.Takođe imam i inkluzivno dete u grupi .Da ima nas na papiru tri al u praksi nikada.Mi radimo od 6-18 to ne verujem da igde ima .Niste naveli.odakle ste .Ovde nema njiva i štala i hrane koju možemo sami proizvesti nego moramo u.prodavnicu za sve .Bg je skuplji za najmanje 20% nego bilo.koji drugi grad.Pa zato kad nam.pozavidite na tih 10%dobro razmislite još jednom.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • januar 16, 23:26 Ilinka

    Ja ne mogu da polemisem sa nekim ko smatra da svi osim vas iz Beograda zive na selu.Smejurija je i komentar oko cena ,kao i komentar za radno vreme.Mi radimo od 5,30h do 16,30,ni su nam strane ni inkluzivne situacije.Sobzirom da niste u stanju da realno rasugjujete, neka bar razmisle oni koji ovakve poteze vuku.

    Odgovorite na ovaj komentar
    • januar 17, 22:57 strasno koliko je bolno

     Mislim da je Ana totalno u pravu. na selu ljudima semena padaju sa neba,da ne pricam sta sve jos treba da kupe i odrade ,ako vreme dozvoli da bi ubrali to sto posade. A ti iz BG-a. odes u prodavnicicu i kupis i jos se zalis. Radimo ko crnci a imamo plate manje nego vi. Koji ste mi vi djavo pa da imate vece plate od nas,sta smo mi,stoka?Nego da ima drzave bilo bi i svega ravnopravno ,ovako nam ostaje da kukamo na vas i trpimo zulume Beogradske.

     Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.