Васпитачима у Београду повећање шест посто

јануар 30 16:14 2019

Запослени у предшколским установама у престоници са другим делом јануарске плате добиће и додатно повећање од шест одсто, најавио је данас београдски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

“Са другим делом јануарске плате добиће увећање. Мислимо да је то добар модел, они квалитетно раде, то је један од најодговорнијих послова. На овај начин их награђујемо јер имамо могућности за то, имамо историјски, развојни будžет града”, рекао је Гак гостујући у Дневнику РТС-а.

Плате васпитачица износе од 30.000 до 60.000 динара. Крајем прошле године синдикати су траžили повећање од 15 одсто, а у републичком буџету предвиђено је повећање од седам одсто.

Гак је казао да ће на републичко увећање град додати још шест одсто и да ће се то осетити на другом делу плате.

Најавио је и потписивање новог колективног уговора, који ће донети додатне бенефите за запослене у предшколским установама.

Тим уговором предвиђена је и солидарна помоћ запосленима од око 20.000 динара, која ће бити уплаћена до јуна.

Добре вести могу да чују и наставници у продуžеном боравку чија дневница ће са садашња 833 динара порасти на 1.666 динара од другог полугодишта.

Иако су капацитети у вртићима повећани, има јоš запослених родитеља за чију децу нема места у предшколским установама.

Гак је казао да ће се наставити сарадња са приватним установама, али и са Секретаријатом за инвестиције како би се ти капацитети проширили.

Извор: РТВ

  Article "tagged" as:
  Categories:
 1. јануар 31, 00:11 #1 Jul

  Beograd? A GDE SMO MI OSTALI IZ DRUGIH GRADOVA?

  Одговорите на овај коментар
 2. јануар 31, 13:43 #2 Marija

  Sramota!! Mi iz unutrasnjosti smo izgleda gradjani drugog reda! Ponizeni. Nasa profesija je izgledaa samo znacajna u Beogradu! Kao da je Beograd zasebna drzava u ovoj Srbiji!! Sramotna odluka !!! Trebalo bi cela Srbija da isto dobije i oni u Beogradu ali i mi u Valjevu, Sapcu, Uzicu Cacku i td…..

  Одговорите на овај коментар
 3. фебруар 01, 17:18 #3 Svetlana

  Za Beograd!!! Svi! Ili na učenje jezika pa u beli svet. (finski, danski, nemački…) A? Idemooooo!

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.