Zadaci i rešenja testa iz srpskog jezika na prijemnom ispitu 2014/2015

jun 15 14:03 2015

Pogledajte i :

:Zadaci i rešenja testa iz matematike na prijemnom 2014/2015

Zadaci i rešenja probne mature 2015

 

U nastavku se nalaze zadaci koji su se našli na završnom testu iz srpskog jezika.

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

Uputstvo za ocenjivanje

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

 

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

14 komentara

 1. jun 15, 14:12 #1 Nina

  Ko ne uradi pola testa ne treba ni da upiše srednju školu. Test je lak.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. jun 15, 16:41 #2 jeja

  Da ja sam test uradila za 45min, i po ovome imam samo 5 greščica koje sada vidim i mogu reći da sam ih samo zbrzala to je 15/20 poena 😀 zadovoljna sam inače slažem se sa gđom. Ninom test je bio lak.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. jun 15, 17:26 #3 gordana

  Za one koji su se imalo spremali a redovno ucili u skoli.nije bilo teskih pitanja.Jedino pomalo zbunjuje 20.umetnicki smisao.To je mozda zahtevno za njihov uzrast.Ali dobro,mora da postoji i manji procenat pitanja samo za odlikase.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. jun 15, 19:06 #4 olja

  Nije mi jasno bodovanje – zar nije rečeno da će svaki test nositi po 10 poena? Sudeći po uputstvu za ocenjivanje, ovde ima 20. Interesuje me kako će se to pretvoriti u 10, naročito tamo gde se dobija po pola poena. Osim toga, imam primedbu na pitanje broj 8 – sinonimi za reč “odlučno” nisu ni “hrabro” ni “smelo” kao što se nudi u rešenju, a zapravo nije ni ponuđeno nijedno adekvatno rešenje. Nije strašno, većina dece se verovatno snašla, ali takve omaške ne bi nikako smele da se pojave u ovako značajnom testu. Nama odraslima možda to izgleda kao sitan propust, ali deca drhte za svaki poen i pola poena.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. jun 15, 19:44 #5 Nikolina

  U pravu ste test je bio lak ja sam ga uradila za sat vremena i bukvalno sam gresila na glupostima i izgubila 2 boda inace cu imati po ovome 14 poena. Zadovoljna sam jer imam 4 iz srpskog 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. jun 15, 20:35 #6 Beba

  Ja sam osvojila 9.5 poena. Inace sam imala vrlodobar uspeh, na kome se duboko zahvaljujem svim mojim bivsim nastavnicima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. jun 16, 15:31 #7 ?

  I treba da bude lak. Meni nije jasno postojanje ovakvog testa uopste. Osam godina deca prolaze kroz sistem ocenjivanja, i bore se za odredjeni uspeh. Zasto postoji jos jedna provera? Da je sistem uredjen i da je svaki nastavnik radio svoj posao savesno ne bi bilo potrebe za ovakvom gluposcu. Deca se samo maltretitiraju i stresiraju .

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. jun 16, 18:48 #8 Jelena

  Naša Boka, koja je sad završila 4. razred osnovne, uradila je tačno 15 zadataka… Nije znala onih pet sa padežima, alternacijama, zavisnim rečenicima, stilskim figurama i južnoslovenskim jezicima, što je razumljivo, jer još nije to učila…

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. jun 16, 18:58 #9 Anonimni

  test nije bio tezak. takoce sam ga dobro uradio. ali neka pitanja imaju dvosmislene odgovore slozicete se. mada se slazem sa svima vama ali kako ovaj test moze oceniti moje znanje. vise je logickih pitanja.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • jun 17, 17:51 mima24

   Slažem se, test nije bio težak ali je 20. bitanje bilo dosta zaguljeno. Nastavnica mi je rekla da kad su oni pregledali testove da je oh 220 njih samo troje tačno odgovorilo na to pitanje.

   Odgovorite na ovaj komentar
 10. jun 17, 11:20 #10 njegova mala

  Test nije bio tezak,ali nije bio ni lak.. 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. jun 17, 20:14 #11 Joca

  Ja sam 5.razred,i po meni ovo je bilo lako,sve sam znala,a neke zadatke slicne ovim sam imala na zavrsnom kontrolnom..

  Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.