Значај сликовница за децу – трибина на сајму књига

октобар 26 22:12 2016

Позивамо вас на трибину Значај сликовница за децу,
која ће се одржати у петак, 28. октобра, у 14 часова,
на 61. Међународном сајму књига, у Сали Иво Андрић (Хала 1а),
у организацији издавачке куће Креативни центар

Било би нам велико задовољство уколико бисте присуствовали овом догађају јер сматрамо да би ваше учешће допринело важности теме коју покрећемо.

Ова трибина посвећена је свима онима који су заинтересовани за улогу сликовнице у образовању деце. Она је наставак округлог стола који је почетком овог месеца одржан у Пожеги, у оквиру Фестивала сликовница Чигра.

Током сусрета на Београдском сајму књига разменићемо искуства и покушати да са различитих аспеката расветлимо положај сликовнице у дечјој књижевности код нас. У дискусији ће учествовати стручњаци у својим областима – професори факултета, представници институција, аутори, илустратори, библиотекари, васпитачи.

Учествују:

• Љиљана Маринковић, директорка Креативног центра
• Даниела Скоковић, библиотекар у Народној библиотеци у Пожеги (Дечје одељење)
• Тијана Тропин, научни сарадник на Институту за књижевност и уметност у Београду
• Ивана Мијић, докторанд на Филозофском факултету у Новом Саду (Одсек за српску књижевност)
• Весна Алексић, писац за децу и педагог у ПУ Перка Вићентијевић у Обреновцу
• Александра Вићентијевић, начелник Библиотеке Доситеј Обрадовић (Општина Вождовац) и Библиотеке Исидора Секулић (Општина Савски венац)
• Оливера Недељковић, библиотекар у Градској библиотеци Владислав Петковић Дис у Чачку
• Борис Кузмановић, иллустратор и професор цртања, илустрације и графичког дизајна на Универзитету Метрополитан у Београду

Надамо се да ћемо разменом искустава, закључцима и смерницама до којих ћемо доћи на овој трибини допринети бољем положају сликовнице, која има веома важну улогу у одрастању детета.

Очекујемо вас!

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.