10 најбољих ствари када сте родитељ девојчице

23 децембра, 2017

 
Бити родитељ девојчице има бројне предности које можда нећете одмах увидети
Што је посебно када сте родитељи девојчице? Пуно тога. Кћери вас воде на једно посебно и дивно путовање, а ово су само неке од најбољих ствари које ћете с њима проживети и поделити:
devojcica
Пуно ружичасте (и љубичасте боје)
Ружичасто и девојчице су познати клишеј и многи га родитељи покушавају избећи. Али не бјежите од неизбјежног и пригрлите ружичасто као дио ваше свакодневице. Мале цурице једноставно су привучене свим нијансама розе и неретко им се већи дио гардеробе и осталих додатака налази управо у тој боји. С временом ћете видети и препознати чари ружичасте која ће вас привлачити као магнет.
Уосталом, знат ћете што изабрати како бисте обрадовали своју кћер, јер било што у нијанси омиљене боје одмах мами осмијех на лице. С ружичастом нема грешке када се једном навикнете.
Балет, ритмика, плес
Све мале девојчице желе бити балерине, а многи се родитељи једностав о не виде у улози родитеља мале балерине. И то им је клише, па би можда вољели да им дете тренира карате или фудбал. Но, одлучите ли вашу кћер уписати на неку од ових грациозних и женствених активности почет ћете ценити пируете, окрете, плесне покрете и све што се тамо научи, а спознат ћете и друге бенефите које ваше дете има од бављења истима.
Њежност
Јесте ли икада видели како дечаци уништавају ствари и скачу на главу с кревета и свашта слично? То може изгледати помало застрашујуће. Девојчице су по нарави углавном блаже, увиђавније и опћенит њежније те нису толико физички деструктивне. Саставни дио игре нису им бојни покличи и исказивање силе.
Фризуре
Можда ју је теже за одржавати, али одласци фризеру, прављење фризура, чешљање, украси, шљокице, …чекај увас прави и озбиљни ритуали уређивања у којима ћете бескрајно уживати. Усто, будите увјерени да ћете и ви увек добити фризуру какву заслужујете. Као и сви остали укућани.
Облачење
Очито се облачење и гледање у огледало преноси генетски јер се мале девојчице једноставно воле облачити у све и свашта – од своје гардеробе до мамине, а неретко то заврши да вам цели дан по кући хода права мала принцеза, сирена или неки лик из цртића. Креативна енергија девојчица је по том питању ненадмашна, а родитељи имају ту привилегију уживати у њој.
Мажење
Није да се дечаци не воле мазити, али девојчице знају бити посебно умиљате и врло отворене у исказивању осјећаја и љубави. Свака приликаје добра за неку пусу, загрљај или заједничко дружење под декицом. Прија спавања, после спавања, одлазак у вртић, купљење након вртића, гледање цртића – живот ће вам бити једна велика дивна мазионица.
Преговарање
Код девојчица ништа није црно или бијело или лагано или једноставно. Све је ствар преговора, разговора, наговарања и ценкања. С њима ћете сигурно избрусити ваше језичне методе и преговарачке вештине. Ти мали мозгови никад вас неће престати „тероризирати“ да направите баш оно што оне желе.
Чаврљање
Дјевојчице најчешће раније проговоре него дечаци, а вокабулар им јако брзо постане врло богат. Што је наравно изврсно за дружење, разговарање, размену мишљења, трачање и горе споменуо преговарање. Понекад ће вас од те вербалне бујице бољети уши и глава, али већину времена имат ћете уз себе забавну нову пријатељицу с којом ћете се моћи и насмејати и попричати.
Играње улога
Ако нетко воли игру претварања и свијет маште, то су онда девочиице које већи дио дјетињства проведу маштајући да су виле, принцезе, лечнице, зубарице, учитељице…самим тиме способне су заиграти се дуље времена што родитељима понекад јако добро дође.
Учење
Многи људи кажу да је теже бити родитељ девојчица јер њих чекају већи проблеми и искушења у животу. Данас су жене јаче, самосталније и образованије него икад и те ствари дефинитивно не стоје. Одгајајући девојчицу и усађујући јој праве вредности и само крећете на путовање које ће вас много чему научити.
 
Извор: djecjaposla.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама