11 ствари које дете мора да научи да би било срећна одрасла особа

30 јула, 2019

Дечји мозак је попут сунђера – упија без потешкоћа било које нове вештине и знања. На пример, бескрајно је лакше дете научити нови језик него одрасли. Поред тога, детињство изграђује наше самопоуздање и многе основне вештине које ће нам требати као одраслима. Зато смо данас саставили списак вештина које је добро да дете научи док је мало. Биће му од велике користи када буде одрастао. Погледајте их у нашој галерији и реците нам шта желите да додате.

Учење страних језика

Једно истраживање показује да се деца која уче други језик брже прилагођавају променама, имају боље памћење и боље разумевање језика у целини. Поред тога, канадски научници су доказали да познавање два језика смањује ризик од Алзхеимерове болести. Са најмање једним страним језиком, дете, одрасла особа, имаће више професионалних могућности и лакше путовати.

Пливање

Спорт нас генерално чини здравијима и срећнијима, али одабрали смо пливање јер то може спасити живот вашег детета у кризи и, истовремено, ојачати његове удове и помоћи му да развије бољу координацију. Према истраживању америчког Националног центра за биотехнологију, пливање успорава старење мозга.

Свирање инструмента

Свирање инструмента развија слух и смањује старење мозга, јер док свирамо активирамо неколико делова овог органа. Осим тога, свирање инструмента је дефинитивно импресивно.

Плес

Плес развија креативност, социјалне вештине, моторичке способности и подиже дететово самопоштовање, постајући све самопоузданији у своје тело и отворенији према свету. Поред тога, може да блиста са плесом пред својим школским колегама и као одрасла особа.

Хигијена и чистоћа

Хигијена и чистоћа изузетно су важни не само зато што нас штите од болести, већ и зато што развијају логику и чине менталне процесе структуриранијим и организованијим.

Како рециклирати

Неке школе у ​​Шпанији охрабрују наставнике да подучавају децу како да рециклирају, јер рециклирањем смањујемо штетне ефекте на Земљи и надамо се да ће оставити бољи свет нашој деци.

Кретање

У данашње време путовања широм света постају приступачнија, па је неопходно да дете буде у могућности да се креће, упркос чињеници да његов телефон има ГПС. Према научницима, имамо интерни навигациони систем, који је мрежа неурона која помаже мозгу да памти и измисли руте, што побољшава доношење одлука у целини.

Кување

Кувајте чешће са дететом да би могло развити правилан однос према храни. На тај начин ће схватити шта је у храни, обожаваће домаћу храну и ретко ће јести штетну и брзу храну. Следећи рецепте побољшаће његову способност да следи упутства. И нема спора да данас сви морају бити спремни да преживе сами и једна од основних вештина је да уме да кува.

Како се користи новац

Многи одрасли људи су стално у дуговима јер немају финансијски осећај који би могли стећи кад су мали. Није довољно научити дете да је добро да штеди, већ бисте му требали објаснити и како мудро трошити.

Као изразити осећања

Нема начина да будемо стално срећни, зато је важно знати како изразити негативне емоције, а не да их акумулирамо у себи. Дете мора знати препознати различита осећања, научити их прихватити и разговарати о њима. Емоционална интелигенција помоћи ће детету да буде емпатичнија, олакшаће доношење одлука и омогућиће му да правилно реагује у сложеним друштвеним ситуацијама.

Како се опустити

У школи захтевају да дете има беспрекорне оцене, научи  како да испуњава задатке, пише домаће задатке, обрађује нове информације и  како живети са другим људима, али високи захтеви и очекивања могу дете оптеретити. Тако је лепо знати како се опустити и како се забавити само да му никада не буде досадно. Социјални експерименти показују да данашња деца не знају како да се забаве без помоћи рачунара или телевизора. Када их убаце у закључану собу у којој могу радити било шта осим да гледају телевизију или користе рачунар или телефон, они стварно не знају шта да раде и узнемире се. Али тада  да би победили досаду треба да науче да се играју, па макар и са обичном картонском кутијом. Наравно, у зависности од узраста гетета. Ако је дете старије, тада може да развија машту.

Погледајте их у нашој галерији и реците нам шта желите да додате.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама