12 феноменалних активности за децу – у кући

7 маја, 2015

У зависности од тога шта од потребних реквизита имате у кући, осмислите забаву за клинце и игра може да почне!

1. Тобоган од картонске кутије – а колико сте их само бацили, не знајућии да могу овако добро да послуже? Ако је ипак у гаражи претекла нека већа картонска кутија, искористите је! Нема јефтиније, а боље забаве за малишане!
enhanced-30356-1399743557-7
2. Бадминтон – Дрвени штапићи, пластични тањири и балони. И забава може да почне!
enhanced-23257-1399683871-1
3. За мале уметнике – ако је ваше дете нежна, уметничка душа, ову забаву ће обожавати. Вееееелики папир, темпере и пуцкетави најлон је све што вам је потребно!
enhanced-buzz-19725-1400096268-14
4. Учимо слова – ако је дошло време да почнете да учите слова, ево једног начина да од тога направите праву забаву. Уместо да их пише на папиру, нека ваше дете црта слова у песку. То ће му сигурно дуже држати пажњу…
enhanced-buzz-26269-1399683496-5
5. Спајдермен и мрежа – прикупите све ситне играчке које имате у кући, направите мрежу од изолир-траке на пролазу, а клинци нека покушавају да на другу страну собе, кроз мрежу, пребаце играчке. Ако воле да се такмиче, а ви имате времена, можете и да записујете резултат! Ко изгуби, скупља играчке с мамом!
enhanced-buzz-27833-1399745170-13
6. Кокичава олимпијада – Поставите циљ и старт на неком месту у соби, а први који своју кокицу, кроз сламчицу, одува до циља, побеђује!


7. Мини-куглање – Ово је игра више омиљена дечацима. Позната је њихова страст према кликерима, а кад одрасту, према куглању.
mini kuglanje
8. Вез – Ово је већ нешто сложенија активност. Али не превише – потражите постоље које је “шупље”, рецимо стари сточић или столицу који имају само ноге и оквир, џак, игле за плетење и вуницу. Забава је за мало већу децу, развија моторику и вежба концентрацију. А и не желимо да дајемо игле малој деци, иако су оне за плетење тупе, за старије су безбедне.

pano za sivenje
9. Провлачење – Ову игру сам и сама пожелела да играм! Слика говори довољно, а ви само припремите мнооооого канапа.
provlacenje
10. За најмлађе – картонски део ролне од убруса, вангла и разнобојне лоптице су вам потребни за ову игру. Најмлађима ће дуго држати пажњу, а нема нереда у кући.
rolne
11. Стари добри шатор – не мора бити овако професионално направљен – неколико столица и чаршав ће сигурно измамити осмех сваког детета :).
sator
12. Још један предлог за најмлађе – игра је одлична јер развија фину моторику и ангажује мале сиве ћелије. Цедиљка и сламчице су једини потребни реквизити да би ваше дете уживало и забављало се.
slamčice i cediljka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "12 феноменалних активности за децу – у кући

  1. Јелена Милошевић каже:

    Браво♥️

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама