12 fenomenalnih aktivnosti za decu – u kući

7 maja, 2015

U zavisnosti od toga šta od potrebnih rekvizita imate u kući, osmislite zabavu za klince i igra može da počne!

1. Tobogan od kartonske kutije – a koliko ste ih samo bacili, ne znajućii da mogu ovako dobro da posluže? Ako je ipak u garaži pretekla neka veća kartonska kutija, iskoristite je! Nema jeftinije, a bolje zabave za mališane!
enhanced-30356-1399743557-7
2. Badminton – Drveni štapići, plastični tanjiri i baloni. I zabava može da počne!
enhanced-23257-1399683871-1
3. Za male umetnike – ako je vaše dete nežna, umetnička duša, ovu zabavu će obožavati. Veeeeeliki papir, tempere i pucketavi najlon je sve što vam je potrebno!
enhanced-buzz-19725-1400096268-14
4. Učimo slova – ako je došlo vreme da počnete da učite slova, evo jednog načina da od toga napravite pravu zabavu. Umesto da ih piše na papiru, neka vaše dete crta slova u pesku. To će mu sigurno duže držati pažnju…
enhanced-buzz-26269-1399683496-5
5. Spajdermen i mreža – prikupite sve sitne igračke koje imate u kući, napravite mrežu od izolir-trake na prolazu, a klinci neka pokušavaju da na drugu stranu sobe, kroz mrežu, prebace igračke. Ako vole da se takmiče, a vi imate vremena, možete i da zapisujete rezultat! Ko izgubi, skuplja igračke s mamom!
enhanced-buzz-27833-1399745170-13
6. Kokičava olimpijada – Postavite cilj i start na nekom mestu u sobi, a prvi koji svoju kokicu, kroz slamčicu, oduva do cilja, pobeđuje!


7. Mini-kuglanje – Ovo je igra više omiljena dečacima. Poznata je njihova strast prema klikerima, a kad odrastu, prema kuglanju.
mini kuglanje
8. Vez – Ovo je već nešto složenija aktivnost. Ali ne previše – potražite postolje koje je “šuplje”, recimo stari stočić ili stolicu koji imaju samo noge i okvir, džak, igle za pletenje i vunicu. Zabava je za malo veću decu, razvija motoriku i vežba koncentraciju. A i ne želimo da dajemo igle maloj deci, iako su one za pletenje tupe, za starije su bezbedne.

pano za sivenje
9. Provlačenje – Ovu igru sam i sama poželela da igram! Slika govori dovoljno, a vi samo pripremite mnooooogo kanapa.
provlacenje
10. Za najmlađe – kartonski deo rolne od ubrusa, vangla i raznobojne loptice su vam potrebni za ovu igru. Najmlađima će dugo držati pažnju, a nema nereda u kući.
rolne
11. Stari dobri šator – ne mora biti ovako profesionalno napravljen – nekoliko stolica i čaršav će sigurno izmamiti osmeh svakog deteta :).
sator
12. Još jedan predlog za najmlađe – igra je odlična jer razvija finu motoriku i angažuje male sive ćelije. Cediljka i slamčice su jedini potrebni rekviziti da bi vaše dete uživalo i zabavljalo se.
slamčice i cediljka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "12 fenomenalnih aktivnosti za decu – u kući

  1. Milena kaže:

    Sjajno!

  2. Jelena Milošević kaže:

    Bravo♥️

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama