30 zaražene dece u jednom gradu, za jedan dan

septembar 2, 2021

Dečja kovid ambulanta u Kragujevcu ponovo je počela sa radom, nakon tri meseca pauze.

Razlog tome je potvrđen virus kod ukupno tridesetoro dece – 22 đaka školskog uzrasta i osmoro male dece, piše Blic. Simptomi kod dece su različiti, pa su tako prisutni i temperatura, bol u grlu, kašalj, kijanje, dok su kod manje dece prisutni i dijareja i povraćanje.

Foto: Canva

– Poslednje dve nedelje posete dece uglavnom su zbog kovida, zbog toga smo i odlučili da ponovo otvorimo dečju kovid ambulantu. Imamo samo dva lekara koja vrše toliki broj pregleda dece – kažu nadležni Doma zdravlja u Kragujevacu.

Pored toga, početak školske godine donosi i rizik od transmisije virusa među decom, a danas do 11 časova u ovoj dečjoj ambulanti pregledano je 20 dece.

Ambulanta će raditi svakoga radnog dana od 7 do 20 časova, a vikendom od 8 do 18 sati, piše portal InfoKG.

Izvor: Blic / Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "30 zaražene dece u jednom gradu, za jedan dan

  1. Smily kaže:

    Sve simptomi prehlade gripa. Da li ste luuudi?!?! Be igrajte nam se sa decom, Bog ce vam suditi za ubistvo sa predumisljajem!

  2. Djordje kaže:

    Od kada ste poceli da se bavite clancima iz blica.. Zelena ucionica je bila iznad ovoga.. Draga Aleksandra, nekad je bolje i nista ne objaviti jedan ili dva dana.. Nego Ovakve stvari. Ucionica u sebi nosi uciteljski poziv, verujem da Vam je jasno koliki je znacaj tog poziva kao i to da ne treba biti kaljan i unizavan.
    Pozdrav i svako dobro od tek jednog mladog ucitelja.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama