30 заражене деце у једном граду, за један дан

2 септембра, 2021

Дечја ковид амбуланта у Крагујевцу поново је почела са радом, након три месеца паузе.

Разлог томе је потврђен вирус код укупно тридесеторо деце – 22 ђака школског узраста и осморо мале деце, пише Блиц. Симптоми код деце су различити, па су тако присутни и температура, бол у грлу, кашаљ, кијање, док су код мање деце присутни и дијареја и повраћање.

Foto: Canva

– Последње две недеље посете деце углавном су због ковида, због тога смо и одлучили да поново отворимо дечју ковид амбуланту. Имамо само два лекара која врше толики број прегледа деце – кажу надлежни Дома здравља у Крагујевацу.

Поред тога, почетак школске године доноси и ризик од трансмисије вируса међу децом, а данас до 11 часова у овој дечјој амбуланти прегледано је 20 деце.

Амбуланта ће радити свакога радног дана од 7 до 20 часова, а викендом од 8 до 18 сати, пише портал ИнфоКГ.

Извор: Блиц / Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "30 заражене деце у једном граду, за један дан

  1. Smily каже:

    Sve simptomi prehlade gripa. Da li ste luuudi?!?! Be igrajte nam se sa decom, Bog ce vam suditi za ubistvo sa predumisljajem!

  2. Djordje каже:

    Od kada ste poceli da se bavite clancima iz blica.. Zelena ucionica je bila iznad ovoga.. Draga Aleksandra, nekad je bolje i nista ne objaviti jedan ili dva dana.. Nego Ovakve stvari. Ucionica u sebi nosi uciteljski poziv, verujem da Vam je jasno koliki je znacaj tog poziva kao i to da ne treba biti kaljan i unizavan.
    Pozdrav i svako dobro od tek jednog mladog ucitelja.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама