6 izvinjenja koje sam dala svojoj mami kad sam i ja postala majka

27 marta, 2015

Sve mame složće se u jednom – potrebno je postati roditelj kako bismo shvatili koliko je to zapravo teško. Tek kada se same suočimo sa svim izazovima majčinstva počinjemo istinski da cenimo vlastite majke i shvatamo da im dugujemo izvinjenje za sve nestašluke koje smo im priredile.
majka1. Izvinjavam se zbog svog puberteta, hormona, naglih napada tinejdžerskog ludila i nesnosnog pametovanja. Sada znam da onda nisam znala sve, iako sam se tako ponašala.
2. Izvinjavam za sva iskradanja iz kuće, kašnjenja, pokoje pijanstvo, nenajavljene pirsinge i tetovaže i za sve nove farmerice koje sam odmah cepala.
3. Izvinjavam se zbog prkosa, inata, lupanja vratima i kolutanja očima.
4. Izvinjavam se zbog svih loših momaka koji su se prema meni loše ponašali dok si me ti učila da zaslužujem najbolje.
5. Izvinjavam se zbog prebacivanja, trenutaka kada sam ti iz blesave ljutnje govorila da si loša majka, a ti si bila baš onakva majka kakva mi je tada trebala. Ona koja će me terati da prestanem da ignorišem vlastite greške.
6. Najviše se izvinjavam zbog toga što sam mislila da je biti majka samo po sebi tvoj posao, a uz to i najlakši posao na svetu.
Zbog toga što sam podcenjivala sve što si radila za mene jer sam mislila da je to tvoja dužnost, a nisam znala da je biti majka neraskidivi zavet ljubavi.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
Priredila A.C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama