7 разлога због којих ваша беба не престаје да плаче

16 маја, 2021

Када би бебе могле да причају одмах по рођењу неким родитељима би ублажиле муке

Беба комуницира са родитељима и околином тако што се изражава кроз плач, али на жалост тешко је разумети шта јој у тој ситуацији смета или фали акко би била мирна.

С обзиром на то да беба није у стању да говори или јасно да до знања зашто плаче, мајк еи очеви препуштени су сами себи када је реч о процени узрока оваквог стања код беба. Ово су само неки од могућих узрока.

Глад

Ово је један од највероватнијих разлога зашто долази до плакања, посебно током првих неколико месеци. Бебин стомак је мали тако да не може да прими пуно млека, а то значи да ће беба врло брзо да буде поново гладна. Понудите јој храну кад плаче и дозволите јој да се храни колико год жели због тога што је то једини начин да утоли глад.

Неудобност

Неке бебе се узнемире када им промените пелену. Продужени контакт са влажном или прљавом пеленом може да надражи кожу ваше бебе и изазове осип па је важно да ваша беба буде чиста и сува. Промените јој пелену када плаче и проверите да ли јој одећа не стеже ногице и ствара јој нелагодност.

Превруће или прехладно

Бебе нису у стању да регулишу температуру као ми и старија деце. Па и одрасли се узнемире када им је превише вруће или хладно. Најбољи начин да проверите температуру је додиривањем њеног стомака или стављањем два прста на задњи део њеног врата као бисте осетили топлоту коже. Немојте се ослањати на температуру њених руку или ногу због тога што су екстремитети природно мало хладнији од њиховог тела. Ако је кожа бебе необично топла, уклоните сувишне комаде одеће. Ако је дете хладно и руке и ноге изгледају модро, додајте рукавице, чарапице, чизмице или ћебенце како би сте утоплили дете.

Умор

Беби је можда потребан само додир мајке.

Понекад су бебе прекомерно стимулисане, што им отежава да се смире када би требале да спавају. Ако беба изгледа уморно, али ипак не спава, покушајте да је смирите тако што ћете је удаљити од било каквог извора буке, јаких светала и пуно људи.

Несигурност

Бебама је често потребан близак физички контакт па ако ваша беба и даље плаче након што сте је нахранили и променили јој пелене, вероватно је да јој и даље треба сигурност родитељских руку.

Болест

Постоји много разлога због којих беба може лоше да се осећа. Акутна обољења, као што је прехлада, најчешће је очигледна, док бол у стомаку није тако лако уочљив. Ретко, прекомерно плакање може да буде знак озбиљне болестипа ако сте забринути да ваша беба није добро увек се јавите педијатру.

Грчеви у стомаку

Главни симптом грчева у стомаку је непрекидно плакање неко време. Плакање се може појавити у било ком тренутку, али је обично интензивније у вечерњим сатима. Појава грчева у стомаку бебе најчешће се јавља до четвртог месеца живота и најчешће није опасна. Међутим, напади непрекидног плакања могу да изазову притисак на вас и вашу породицу, па се не устручавајте да потражите помоћ.

Извор: Клиx.ба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама