7 здравих навика здраве и срећне деце

14 августа, 2018

Погледајте које је навике неопходно усвојити у раном детињству како би дете било насмејано и здраво.

Васпитавање деце тако да они једног дана постану здрави и срећни одрасли је најважнији део родитељства, па из тог разлога никада није прерано започети формирање добрих навика. Оне ће помоћи малишану тако што ће ојачати његово здравље и чувати ведри осмех на његовом лицу!

 deca

Хигијена је пола здравља.

Од прања ручица након употребе тоалета до прања зубића пред спавање, спровођење личне хигијене је веома важно за малишане. Што пре се започне формирање ових навика, то ће оне детету деловати више уобичајено и постаће део свакодневне рутине. Најбољи начин да то постигнете јесте да и сами поступате истоветно и будете прави пример свом детету.

Везивање појаса

Сваки пут када дете спустите у његово седиште, вежите га појасом и подсетите га колико је то важно. Тако ће малишан сваки пут када уђе у аутомобиле, читавог свог живота, посегнути за појасом и бити безбедан.

Здрава исхрана

Детету треба понудити што више опција како би било у прилици да развије сопствени укус и открије шта је то у чему највише ужива. Препоручује се да те намирнице буду здраве како би малишани увидели да и свет здраве хране може обиловати мноштвом укуса. Такође, што раније дете добије могућност да проба нове укусе, то ће касније бити отвореније за новине.

Читање је магија!

За љубав према писаној речи никада није рано! Читање подстиче развој маште и говора, због чега би требало окружити дете књигама, сликовницама и дечјим магазинима

Другарство је богатство.

Друштвена интеракција је веома важна животна вештина. Провођење времена с вршњацима, игра И разговор омогућавају деци да уче од својих пријатеља и стекну навику да буду окружени другима. Такође, научиће да деле и да буду саосећајни, због чега је другарство неизоставан и есенцијалан део одрастања.

Свеж ваздух

Постоји безброј могућности за рекреацију и игру на отвореном. Шетња, игра између две ватре, спортови или једноставан пикник омогућиће детету да се одмори од света технологије, ужива на свежем ваздуху и успостави везу с природом.

Слатки снови

Уз све то, веома је важно и подстаћи дете да научи да само себе успава. Направите пријатну атмосферу у дечјој соби, окружите дете меканим плишаним животињама и успоставите време за спавање ког ћете се редовно придржавати. Да, тешко је оставити малишана да само утоне у свет снова – нарочито уколико није најбоље расаположен – али ће то детету помоћи да буде независно и да лакше успостави ову добру навику.

Извор: yumama.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама