9 великих мудрости Николе Тесле

јул 10, 2016

Од свих “сила трења”, она која највише успорава људски напредак је незнање, оно што Буда назива “највеће зло у свету”.
nikola_tesla
1. Наше врлине и наши промашаји су неодвојиви, као сила и материја. Када се одвоје, нема више човека.
2. Нека будућност каже истину, процените свакога човека према његовом раду и заслугама. Садашњост је њихова, али будућност је моја, за коју сам тако напорно радио.
3. Човек мора да вежба умереност и надзор својих чула и склоности у било ком погледу, да би тако одржао себе младим у телу и разуму. Суздржавање ми није увек било по укусу, али су моја искуства велика награда.
4. Човек је рођен да ради, да трпи и да се бори. Ко тако не чини, мора пропасти.
5. Учио сам многе језике, проучавао литературе и уметност провео своје најбоље године у библиотекама читајући све што би ми дошло под руку и осетио сам да сам траћио време, али убрзо сам схватио да је то било најбоље што сам икада учинио.
6. Од свих “сила трења”, она која највише успорава људски напредак је незнање, оно што Буда назива “највеће зло у свету”.
7. Најважнији продукт стваралачког ума је изум. Његов крајњи циљ је овладавање ума природом и искоришћавање њезиних сила за потребе човечанства.
8. Ако покушам да наставим да прекинем ток мисли, осећам праву духовну мучнину, нехотице тада прелазим на други посао, изненађен свежином ума и лакоћом којом свладавам препреке које су ми пре квариле рачуне. И редовно налазим одговоре на тешка питања уз најмањи напор.
9. Ако не знате како, проматрајте појаве природе, она ће вам дати јасне одговоре и инспирацију.
Извор: BIZLife

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама