Nastavnik fizičkog: “Radio sam na zameni u beogradskoj školi i od direktorke dobio spisak dece kojoj SMEM da pomognem kad preskaču kozlić”

“Kao profesor radio sam u jednoj školi na zameni. Na polaganju je bila gimnastika kada samo dobio spisak od direktorke čijoj deci smem da asistiram dok preskaču kozlić, a čijoj ne. Jer dete kada preskače kozlić, vi morate da ga uhvatite za ruku da ne bi palo, da se ne bi povredilo… Ja sam dobio spisak! Roditelji su na svom roditeljskom savetovanju potpisali čiju decu ja smem fizički da kontaktiram, jer to je fizički kontakt, molim vas, da uhvatim, da dete ne slomi glavu”, ispričao je gostujući na Happy TV sportski trener Miloš Ademović. Snimak ovog razgovora širi se društvenim mrežama.

 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

 

Objava koju deli Milos Adamovic (@adam_lekovito)

Deca koja su bila na drugom spisku, koju nije smeo fizički da dodirne, nisu ni preskakala kozlić!

“Ja nisam imao uopšte nikakvu opciju tu, nikakav mehanizam da tu decu ispitam, da dobiju ocenu iz gimnastike. Zato što ti moraš fizički da budeš tu, da paziš to dete da se ne povredi, a nemaš dozvolu da ga dodirneš. A danas deca žive jako nezdravo, kosti su im jako slabe, na mali pad njima pucaju kosti”, ispričao je Ademović i dodao da su deci zbog loše hrane i neaktivnosti kosti danas slabe

On ističe da jeste činjenica da ima svakakvih profesora, ali da ima mnogo dobrih kojima su vezane ruke, tako da ne mogu da pomognu toj deci.