A onda si postala mama!

oktobar 15, 2020

Imala si milion planova za svoj život, sanjala o super karijeri i želela mnogo toga postići u kratkom vremenu…A onda si postala mama.

Zaspala bi čim legneš u krevet i probudila se u 10 sati sledećeg jutra ….A onda si postala mama.

Imala si puno prijatelja koji su te često zvali da izađete van….A onda si postala mama.

Čitala si jednu knjigu nedeljno, u tri dana bi pregledala celu sezonu TV serije…A onda si postala mama.

Imala si uvek nalakirane nokte a kosu opranu i ispeglanu…A onda si postala mama.

Hodala si bez žurbe i bez brige…A onda si postala mama…

A onda si postala mama..

A onda si postala mama i shvatila da se tvoji planovi i snovi ne mogu porediti sa srećom koju ti daje tvoje dete. Da je njegov osmeh lepši od bilo kojeg putovanja i da ti njegov uspjeh pruža veće zadovoljstvo od bilo kojeg tvog uspeha.

A onda si postala mama i otkrila nadrealnu snagu, onu koja te vodi u svaku novu zoru. Snagu zbog koje se smeješ i nakon samo četiri sata noćnog spavanja.

A onda si postala mama i svoje si knjige i TV serije zamenila za crtiće i pesmice na youtubeu, i znate šta? -Zanimljivi su.

A onda si postala mama i napraviš nezgrapnu punđu na vrhu glave i kažeš da sjajno izgledaš i sa njom, a nokti svakako nisu toliko važni.

A onda si postala mama i upoznala nove prijateljice koje su takođe mame i tako je super s njima deliti svet majčinstva.

A onda si postala mama i nastavljaš sve raditi na brzinu, jer kad se vratiš kući naiđeš na to stvorenje koje ti je promenilo celi život i shvatiš da bez njega/nje ne bi imale smisla sve stvari koje si radila pre njega i nje, stvari koje radiš danas.

A onda si postala mama…Ne spavaš noću, brineš se danju, kuvaš, pospremaš, grliš, galamiš, ljubiš i neizmerno voliš. 💜

I bez obzira na svu zbrku i iscrpljenost, NIKADA se ne bi vratila onakvoj sebi kakva si bila pre nego što si postala MAMA.

Izvor: Udruženje Tim-Podrška Roditeljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "A onda si postala mama!"

  1. Mima kaže:

    Ovakvo predstavljanje roditeljstva/majčinstva je nerealno i čini da se osoba, konkretno majka, oseća loše ukoliko ne ispunjava gorenavedene obrasce. Čini da se osoba oseća kao loša majka ako ikada ima bilo kakvu “lošu” emociju koja proizilazi iz činjenice da je majka. Pišete kao da je roditeljstvo ispunjeno samo srećnim i lepim trenucima, a i kada nije nema veze, jer mi ćemo iz svega frustrirajućeg izvući samo najbolje. Ovo nema veze sa stvarnim životom. Dosta više sa stereotipnim člancima.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama