Ако вам се посрећи…

12 априла, 2019

1. Ако вам се посрећи, остаћете сами. Сасвим сами, када никога не буде близу мораћете да се ослањате на земљу и на себе.

2. Ако вам се посрећи и буде право време, живот ће ударити по вама, како би вас разбио као орах и добио језгро.

3. Ако вам се посрећи и буде право време, биће вам болно. Толико болно да ће вас та бол приморати скоро да умрете, а потом ће вам помоћи да се изнутра препородите.

4. Ако вам се посрећи ви ћете плакати. И те сузе биће немогуће задржати. И преко њих ће доћи ослобађање, а потом и прави живот.

5. Ако вам се посрећи бићете рањиви. И никако нећете моћи то сакрити. И тада ћете схватити ко је уз вас, а ко није.

6. Ако вам се посрећи нећете знати одговоре на питања. И тада ћете морати да их пронађете самостално.

7. Ако вам се посрећи разочараћете се у људе, идеје, учитеље и добре магове. И преживевши то, моћи ћете да сагледате реални свет.

8. Ако вам се посрећи и буде право време, нећете имати кога да питате за савет. Баш никога. И мораћете да пронађете унутрашњи компас.

9. Ако вам се посрећи и буде право време, биће вам неиздрживо, толико да ћете морати да урадите нешто са тим, или да се просто опустите и дозволите свету да уради нешто са вама.

10. Ако вам се посрећи изгубићете, бићете преварени, издати и скоро сломљени. И то “скоро” урезаће на лицу боре мудрости. И искуство ће остати са вама до краја живота.

11. Ако вам се посрећи остаћете без новца. И мораћете да ступите у реалне односе са људима, са којима сте раније могли да будете само ако платите.

12. Ако вам се посрећи стећи ћете пуно новца, осетићете дубину очаја, када се разбије илузија да је срећа у њему.

13. Ако вам се посрећи далеко од тога да ће вас сви волети. И биће потребно да изградите унутрашњи систем вредности. А жеља да се свима свидите напустиће вас.

14. Ако вам се посрећи неко близак ће се окренути од вас. И ви ћете спознати цену тренутка среће.

15. Ако вам се посрећи суочићете се са вољенима, лицем у лице. И биће две истине. Њихова и ваша. И осетићете одјек простора између различитих васиона, које се једва додирују.

16. Ако вам се посрећи моћи ћете да издржите све ово. И наћи ћете начин да трансформишете себе. Доживећете ту унутрашњу алхемију, која од бола ствара лепоту. Од беса смирење. Од страха остварење. А од радости инспирацију. Кривицу и стид чисти из душе као што чистач мете старо смеће. А ожиљке преображава у излазе.

Ауторка: Аглаја Датесиде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама