Ако волите мирис чисте куће, али не и мирис хемије у близини деце, парочистач је решење за вас

28 јула, 2021

Хигијена је, кажу, пола здравља. Навике личне хигијене и хигијене простора у ком живимо кроз векове се битно мењала. Наше баке сигурно се нису купале сваког дана, а још мање свакодневно чистиле и дезинфиковале простор у ком живе. Није то било тако зато што су биле неуредне, већ зато што су живеле у породицама са великом бројем чланова којима је требало опрати веш и спремити храну. А то је одузимало много енергије и времена.

Колико је хигијена важна, најбоље је доказао Игнајц Филип Семелвајс, доктор ког су колеге исмевале јер је тврдио да лекари увек пре операције или прегледа пацијента морају да оперу руке и дезинфикују инструменте. Кад су га послушали, стопа смртности је у бечкој болници у којој је био начелник гинекологије са неколико десетина процената пала на свега 1%.

Наравно, као и у свему, и у дезинфекцији простора треба пронаћи меру. Младе маме понекад претерају, па страхујући да ће им беба покупити неку бактерију или било какву нечистоћу – бесомучно чисте животни простор.

Али, чишћење не треба да буде опсесија, нити да нам одузима много времена, нарочито данас, када га имамо тако мало.

Зато нам се учинило да би било баш згодно да постоји неки уређај који ће да чисти и дезинфикује све површине, па тиме олакша и скрати време које маме и тате проводе у одржавању хигијене дома.

За појам парочистача сте вероватно већ чули, неки сте можда и испробали. Ми јесмо. И то Lupo Marshall парочистач који истовремено има осам функција:

  • чишћење подова и плочица
  • чишћење тепиха, простирки и мебла
  • чишћење фугни
  • чишћење санитарија
  • чишћење прозора и огледала
  • уклањање прашине
  • пеглање одеће на пару
  • чишћење играчака

На све ово додали бисмо и – дезинфекција сви поменутих површина. С обзиром на то да овај парочистач користи само дестиловану воду (не и хемикалије), он је и врло економичан. Нема куповине средстава за чишћење, а што је још важније, смањили сте коришћење хемикалија у свом дому и помогли својој породици и планети да буду здравији.

Да би се користио на свим поменутим површинама, Lupo Marshall парочистач долази са 12 различитих наставака и ради на струју. Његова снага је чак 1300W.

Што се тиче наставака, ове четке су нас нарочито одушевиле јер су веома чврсте, можда чак и челичне.

Парочистач, дакле, функционише уз помоћ водене паре. Она је спремна за свега десетак секунди, а на располагању су вам 4 нивоа јачине. Уништава гриње, бактерије, гљивице и буђ, дезинфикује и детаљно чисти, а за све то користи само воду.

Дакле, ако спадате у оне практичне родитеље који желе да одржавају дом уредним и чистим, али не и да “робују” кућним пословима, који воле мирис чисте куће, али не и мирис тешке хемије који уз чистоћу иде, онда би овај парочистач могао да буде баш добро решење.

А пре него што одлучите, погледајте како ради и шта све може:

(ПР)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама