Александар Вучић о томе зашто је донета одлука о завршетку школске године

3 јуна, 2023

Као што поштујем већину родитеља који су за то да деца иду у школу, да се социјализују и друже, тако сам разумео и ове друге. Не могу да се одбраним од тог ужасног размишљања како је тај дечак то успео да уради. – рекао је председник Србије Александар Вучић у емисији Прва Тема.

Он је додао да разуме родитеље који не могу после тога децу пошаљу у школу.

– Ви морате да покажете разумевање и поштовање према породицама страдалих, према том одељењу. А истовремено већина других жели да се школа настави. – рекао је Вучић.

Александар Вучић разговарао је са родитељима деце која су страдала и да је све њих слушао кад је донета одлука да се прекине школа.

– Волео бих да су се људи из Владе мало више посветили објашњењу те одлуке. Они који желе да иду даље на наставне и ваннаставне активности могу, али желимо да ово омогућимо онима који заиста јесу узнемирени. – објаснио је Вучић.

Он је додао да овде није у питању само Рибникар и да тамо није било никаквог вршњачког насиља према овом дечаку, а да су родитељи погинуле деце најодговорнији и најразумнији у свему овоме.

– Свако дете је истраумирано. Ја никад нисам био на родитељском код Данила, код Милице сам био два пута у животу. Мој отац није отишао никад. Код Вукана нисам никад отишао на те састанке у вртић. Можда сам ја лош отац. Али сам тог дана био погођен, ужаснут и тог дана сам позвао да проверим како ми је дете. Сваки родитељ је тако реаговао. – каже Вучић.

Он је открио и да је донета одлука да се запосли 156 психолога као и да се мења програм у школама.

– Са Филозофским факултетом радимо на адаптацији програма за предшколско, основно и средње образовање, да бисмо промовисали толеранцију, ненасиље и борбу против насиља. То ће бити завршено до 1. септембра и с тим идемо у школе. То су мере. – казао је председник Србије и додао да за три или четири дана више неће бити ријалитија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


11 коментара на "Александар Вучић о томе зашто је донета одлука о завршетку школске године

 1. Aleksa каже:

  Čitam ali ne vidim ZAŠTO je doneta NEPROMIŠLJENA odluka?

 2. Objektivan каже:

  Ја овога човека нисам ништа разумео, нити шта је рекао, нити шта је желео да каже.

 3. Dragoslav Markovic каже:

  Da li neko misli da treba da pita i NASTAVNIKE, ili ce im samo postavljati uslove koje treba da primene?
  p.s. onda se ne zavaravajte,nema uspesnosti u takvoj raboti,predsednice!

 4. Anica каже:

  ,,Put do pakla popločan je najboljim namerama”.

 5. Milan каже:

  Nije smela da se prekine školska godina u svim školama.Nemojte da ovaj nesretni događaj se koristi kao paravan za druge manifetluke koje izvodite i planirate da izvedete.Vidimo šta radite .

 6. Ka каже:

  Mesec dana posle ti je žao i razumeš?Tada da je rečeno STOP,!Ne ide se u školu narednih nedelju dve dok ne promislimo o svemu kako dalje bi bilo uredu.Ali sada kada smo uspeli koliko,toliko da dodjemo sebi,prekidati školu?Ne razumem.

 7. Pera каже:

  Шта није јасно? Умањена јунска плата за те ненаставне дане треба да покрије трошкове највећег скупа у историји северне Кореје 26.05.2023

 8. Velja каже:

  Vlada je dala objasnjenje za odluku i ona je ispravna. Jer mesec dana nije moglo da se radi sa nervoznim i nestasnim ucenicima. U mojoj skoli bila su dva policajca pa jedan pa nijedan. Prave se programi protiv nasilja na filozofskom fakultetu. To nije potrebno i nece dati rezultate ako razredni staresina i uprava skole ne budu se bavili na ozbiljan nacin disciplinom i nasiljem u skoli na dnevnom nivou. Ukinuti komisije za praćenje nasilja to je samo prebacivanje odgovornosti onih koji treba da se bave nasiljem. Predsednik je razgovarao sa svima samo nije sa prosvetnim radnicima a oni bi trebalo prvi da se pitaju. I da im kaze zasto su im plate ispod proseka a ostalima u budzetu iznad proseka. Zasto cistacica u bezbednjacima dobije stan a profesor nema stan. Kako cistacica u epsu ima vecu platu od profesora. Imaju li prosvetari svoj interes ili ce da rade samo u interesu dece.

 9. Dana каже:

  Na žalost, nije donet zakon o krivičnoj odgovornosti maloletnika koji bi sprečio da se ovaj strašni događaj ponovi.

 10. Ученик каже:

  Родитељи преживеле деце из Рибникара су пре доношења ове одлуке инсистирали да се школска година настави до 20.06., показатељ колико их слушате.

 11. Nikola каже:

  Uf što je fao objašnjenje 🙄

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама